tisdag 10 mars 2009

* Jaaa *

Aftonbladet har startat upp en ny artikelserie i dag, där Mats-Eric Nilsson/"den hemlige kocken" kommer att gå igenom matindustrins tillsatskuckel med våra matvaror. I dag börjar han med en genomgång av brödet. Det är bara att hänga på, för det här vill ingen matintresserad person missa!

Själv kom jag osökt att tänka på den gången för inte alltför länge sedan då jag tänkte baka gott bröd, utan tillsatser med en av mina töser och föll för tjat och stress och köpte en påse brödmix...
Då gick det så här

Nu önskar jag er alla en god natt ~ på återseende :)

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Synnøve. sa...

Ja du. Tur man bakar mesteparten av sitt bröd själv.
Måste baka nytt imorgon.
Klems Synne.

Anonym sa...

Vilket bra tips!
Jag snodde det rakt av ;-)

Anonym sa...

Då ska jag kolla Expressen idag. Men jösses vad mycket konstigt det var i brödmixen!! Har bara köpt EN gång och då IKEAs brödmix (säkert inte ett dugg bättre) men den fungerade och blev god trots allt. Annars bakar jag bröd själv helst. Jag måste berätta om min kära make som får sina idéer trots att han är miljöare (i våra kommuner!)han tyckte detta med att baka bröd var en kvinnofälla och dessutom var det bara dumheter att baka själv för man fick inte näringsriktigt bröd då menade han och ville ha köpt!! Tillslut efter flera år har jag fått han att inse att han nog var ute och cyklade. Det tar sig! Nu återstår det bara sönerna som absolut måste ha köpt rostbröd!

Maggan sa...

Usch för sånt "bröd"!
Gå in till mig och titta på mina "sidor" där finns recept på mitt snabba surdegsbröd. Plättenkelt! Sätt en liten fördeg kvällen innan och sen dagen efter smäller du ihop det hela och låter det jäsa länge i omgångar.
Lycka till!

bakgrund