tag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post8797117245563378948..comments2023-12-31T12:15:43.777+01:00Comments on Yngre MedelåldersBloggen: Vilken mat blir billigast i slutändan?Cattishttp://www.blogger.com/profile/03796911547827661981noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-69873358615955597022009-03-30T15:44:00.000+02:002009-03-30T15:44:00.000+02:00Ann-KatrinDet är såna smällar man får ta - vitlök ...Ann-Katrin<BR/>Det är såna smällar man får ta - vitlök är ju så gott och hälsosamt "hihi"Cattishttps://www.blogger.com/profile/03796911547827661981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-18960299044730776022009-03-30T15:13:00.000+02:002009-03-30T15:13:00.000+02:00Fasst föräldrarna var inte ALLTID jätteglada när d...Fasst föräldrarna var inte ALLTID jätteglada när deras telingar kom hem och fullkomligt osade vitlök :-DMs Spiderhttps://www.blogger.com/profile/12257252986498155541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-27253213633260684922009-03-30T15:09:00.000+02:002009-03-30T15:09:00.000+02:00Hej alla!Tack för responsen,Jag är övertygad om at...Hej alla!<BR/>Tack för responsen,<BR/>Jag är övertygad om att man tjänar på att köpa riktiga grejor i slutändan.<BR/>Vilket skräckexempell, charlotte!<BR/>Skönt att höra att det finns goda exempel oxå Ann-Katrin<BR/>väntar med spänning på ditt svar Synne<BR/>Har en spännande korrespondens med kraft food på gång...Cattishttps://www.blogger.com/profile/03796911547827661981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-72705028369183509442009-03-30T14:50:00.000+02:002009-03-30T14:50:00.000+02:00PS! Det finns jätteduktiga kokerskor som trollar m...PS! Det finns jätteduktiga kokerskor som trollar med knäna och serverar nyttig mat. Kände en underbart duktig kvinna i Linnestaden i Göteborg. Ingen ketchup där inte, utan hemmagjord tomatsås, massor av bönor, linser etc. Till favoritpåläggen bland barnen hörde hommous, som hon gjort på kikärtor som legat i blöt över natten, "färskost" med vitlök - gjord av filmjölk som hon låtit rinna av över natten, och päronskivor på knäckebröd. Relativt hårda bitar, och jösses vad det gick åt! Bananskivor var inte dumt det heller! (OJ! Nu blev jag hungrig)Ms Spiderhttps://www.blogger.com/profile/12257252986498155541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-83078962699238521442009-03-30T14:45:00.000+02:002009-03-30T14:45:00.000+02:00Som regel äter man inte helt och hållet samma typ ...Som regel äter man inte helt och hållet samma typ av mat om man väljer att äta nyttigare, och då blir ofta billigare. Nyttigare mat, mindre sötsaksbegär, mer kostnadseffektivt. <BR/>Nyttigare mat, mer mätt, mer kostnadseffektivt.<BR/>När det gäller saker som stort sett är samma så är det skillnad. Ekobananer jämfört med vanliga, ekokaffe jämfört med vanligt kaffe. Inte säkert att man känner skillnad. Men på det stora hela, så tror jag inte alls att det behöver bli dyrare.<BR/>Intressant vad du skrev om sylten!Ms Spiderhttps://www.blogger.com/profile/12257252986498155541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-43999618414201494582009-03-30T13:28:00.000+02:002009-03-30T13:28:00.000+02:00Ja du dubbelt eller 50%, kanske man får välja själ...Ja du dubbelt eller 50%, kanske man får välja själv? Visst är det dyrare men jag tror nog som dig att den ekologiska sylten räcker längre än slaffset i hinken! Vill du ha ett skräckexempel på hur man får sylt att RÄCKA LÄNGE? Detta gäller ett skolkök i min kommun. Jo, när höstterminen börjar så står det kvar i kylen ett par hinkar (då pratar vi stora hinkar om ca 20 l) med några liter kvar i. Sylten har stått över sommaren och nu ska det serveras läbbiga pannkakor. Då tar husmor sylten och häller ALLA sorter av sylt I EN HINK!! Eftersom hon tycker att sylten är för tjock så tar hon en halv hink vatten och häller i. Nu har hon fått en sylt som rinner iväg... perfekt tycker hon och sylten jag gissar på att den åkte ut och in resten av terminen. Hur länge håller normalt en öppnad hink med sylt? Samma med pastan, den har hon flytande i vatten för att den inte ska bli klibbig... grönsaker som åker ut och in från kylen i veckovis. Jo, men det funkar bara man lägger det i vatten får jag veta. Visst är maten rolig för våra barn!! <BR/>Du måste be Synne berätta om hon fick svar från Findus! Jag har mailat dem angående fisk och fick ett synnerligen märkligt svar som i stort gick ut på att de tackade mig som konsument att jag hade gjort mig besvär att skriva, men svar på min fråga fick jag inte.Charlottehttp://charlottas.bloggagratis.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-63210851700895582232009-03-30T11:14:00.000+02:002009-03-30T11:14:00.000+02:00Jag tror att maten utan alla tillsatser blir billi...Jag tror att maten utan alla tillsatser blir billigare i det långa loppet. <BR/>Har nog aldrig gått över innehålsförteckningar så noggrant som nu.<BR/>Mailade Findus i helgen. Om deras majonäs. Mycket konstigt i den.<BR/>Får se om man får svar.<BR/>Här fortsätter vi att reta upp producenter av maten. Ska maila Toro idag hehe...<BR/><BR/>Ska försöka få igång debatten rejält här i landet med. Får se om jag behöver din hjälp. Säger till då.<BR/>Ha det så bra nu.<BR/>Kramen Synne og guben.Synnøve.https://www.blogger.com/profile/14427415501289122871noreply@blogger.com