tag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post3466001539140333793..comments2023-12-31T12:15:43.777+01:00Comments on Yngre MedelåldersBloggen: utsökta tillsatser i såsenCattishttp://www.blogger.com/profile/03796911547827661981noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-21005228642079985512009-05-26T17:15:45.788+02:002009-05-26T17:15:45.788+02:00Lena:
Är inte det svårt har jag hört?
Får ta och p...Lena:<br />Är inte det svårt har jag hört?<br />Får ta och prova jag också. Övning ger färdighet om inte annat.Cattishttps://www.blogger.com/profile/03796911547827661981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-81619391955091599112009-05-19T10:36:00.000+02:002009-05-19T10:36:00.000+02:00Det är skrämmande när man tänker efter hur mycket ...Det är skrämmande när man tänker efter hur mycket sånt där man stoppat i sig i alla år. Så många pås-såser som vispats ihop i mitt kök genom åren. Inte nu längre. Jag gör min bearnaise själv. <br />KRAMEN!Lenahttps://www.blogger.com/profile/00479878430596179945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-83640821472374073422009-04-12T20:51:00.000+02:002009-04-12T20:51:00.000+02:00Smygsockrande är äckligt och förstör allt som skul...Smygsockrande är äckligt och förstör allt som skulle kunna vara smak. Köpte en gång aioli färdig men slängde den. Helt oätlig!!!<BR/>Vanlig citronsaft kan innehålla rester av bekämpningsmedel och annat medan den helt syntetiska är garanterat fri från pestisder eftersom den aldrig varit i närheten av ens en mygga...:o)Peter Midashttps://www.blogger.com/profile/01246736598978739046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-72171312198445137932009-04-11T23:37:00.000+02:002009-04-11T23:37:00.000+02:00Peter: intressant att få veta.Fast man kanske kund...Peter: intressant att få veta.Fast man kanske kunde pressa en citron i stället och få samma effekt ;-)<BR/>Jag blir så irriterad på smygsockrandet i maten. Jag vill inte ha socker överallt. bläCattishttps://www.blogger.com/profile/03796911547827661981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-981915862470721212009-04-11T07:43:00.000+02:002009-04-11T07:43:00.000+02:00Dom där estrarna är en kolväteförening som finns n...Dom där estrarna är en kolväteförening som finns naturligt i citroner etc. Man kan med olika syror framställa exakt det som naturen självproducerar i hallon,jordgubbar och annat.MInns det från gymnasietidens kemilabortationer i Bromma Läroverk.. Minns dock inte vilka syror som gav vilka smaker. Men detta var en kemisk förklaring,inget recept..;) Nej, fram för hemlagad sås. Vi har t ex aldrig majonäs eller aioli hemma, gör den alltid själv.UTAN SOCKER!! Fy faan för sås med socker i!Peter Midashttps://www.blogger.com/profile/01246736598978739046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-18394409062617584792009-04-10T10:46:00.000+02:002009-04-10T10:46:00.000+02:00Anita: Pulviriserad äggula... låter mer komplicera...Anita: Pulviriserad äggula... låter mer komplicerat än att använda vanliga ägg. låt mig gissa på att det är billigare och mer hållbart ;-)<BR/><BR/>Ann-Katrin:<BR/>Dina tillsatser får det att vattnas i munnen :-) Men så har de inga E-nummer heller.<BR/><BR/>Synne:<BR/>nä, det finns mycket som åker tillbaka!<BR/>vet jag inte vad som finns i, vill jag inte ha!<BR/><BR/>Mikaela: Det konceptet tror jag mer på!Cattishttps://www.blogger.com/profile/03796911547827661981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-83145083351248943272009-04-10T09:47:00.000+02:002009-04-10T09:47:00.000+02:00Märkligt ändå. Man borde tillverka sånt där - särs...Märkligt ändå. Man borde tillverka sånt där - särskilt sånt som kockar säter sitt namn på! - och göra en positiv bra grej av att det håller ett par dagar (precis som många andra färska livsmedel) eftersom det inte innehåller massa skit. Skulle nog kunna bli bra PR, och tror verkligen folk skulle köpa det ändå!Mikkanhttps://www.blogger.com/profile/07529037383318522355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-6792555173191132262009-04-09T22:45:00.000+02:002009-04-09T22:45:00.000+02:00Säger som Ann-Katrin.Jag gillar tillsatser som jag...Säger som Ann-Katrin.<BR/>Jag gillar tillsatser som jag lägger till själv.<BR/>Inte de som man måste ha en ordbok med sig för att förstå vad det är...<BR/>Klems Synne.Synnøve.https://www.blogger.com/profile/14427415501289122871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-76576669757417524862009-04-09T22:15:00.000+02:002009-04-09T22:15:00.000+02:00Jag GILLAR tillsatser i mina såser. Tillsater som ...Jag GILLAR tillsatser i mina såser. Tillsater som jag lägger till själv. Vitlök, till exempel. Färsk rosmarin. Mmmmm....Ms Spiderhttps://www.blogger.com/profile/12257252986498155541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7248342779401758834.post-31257261659702109422009-04-09T20:28:00.000+02:002009-04-09T20:28:00.000+02:00Ah...jag har varit och lyft på de där burkarna jag...Ah...jag har varit och lyft på de där burkarna jag med... fastnade för Pulvriserad ägggula....det är säkert fint!Anitahttp://www.knadrelaxen.blogspot.comnoreply@blogger.com