måndag 9 april 2007

transportör

Vaknade i morse med en liten flicka vid fotändan som vanligt. Vet inte hur många nätter hon drömt mardrömmar nu. Hon kommer springande i trappen framåt småtimmarna och slänger sig in i vårt sovrum, pangar igen dörren och hoppar ner mellan föräldratårna. Och det första hon säger på morgonen är:
Jag älskar dig mamma

Efter att denna underbara varelse och jag småpratat en stund gick vi upp för att sätta igång med de vanliga morgonbestyren. Maken kom efter oss och var inte pigg...
Halsen var tjock och ond och han kunde inte prata. Han tog en ipren och vi satt oss isoffan och försökte förmedla oss med varandra. Jag måste säga att jag blev orolig omående. Först har han en kranskärlsröntgen som är uppskjuten pga influensa, sen går han och vår slemsäcksinflammation i armbågen, och nu denna hals. Det tog dessutom inte lång stund innan han fick rusa på toaletten för att få tabletten i retur. Då tänkte jag ringa ambulans....
Jag sansade mig dock och ringde närakuten i Haninge och fick en tid i stället. Där konstaterade man att det var ett kraftigt virus med svullna halsmandlar. De var tydligen bland det värsta som läkaren i fråga skådat. Färden gick vidare in till jourapoteket på krukmakargatan. Där fanns inga parkeringar men eftersom vi är påväg att bli stadsbor övade jag mig på att dubbelparkera. Det är visst så man gör i stan har jag upptäckt. Maken fick gå in med en skriven lapp och dottern och jag satt kvar och väntade.
Sedan bunkrade vi glass och youghurt eftersom det är vad svullna halsar kan få ner.

Jag hann vara hemma en timme ungefär och käka lite blandade lunchrester innan det bar av till centralen. Där mötte jag upp exsambon och våra två fina döttrar. Den ena tog jag med mig och den andra pussade jag och kramade jag på så det ska räcka tills hon kommer nästa gång. Sen samlade vi upp äldsta sonen och näst yngsta dottern som kom med tåget från sitt Norgepåsklov.
När vi kom hem var jag trött. Äldsta dottern fick ett anfall av tonårshormoner och tjurade i hop över att påskäggen inte var färdiga. Då gick jag och ringde syrran och sen läste jag lite i en ny bok jag införskaffade i samband med glassköpet. Då ringer telefonen. Vips så låtsades jag sova, vilket resulterade i att jag somnade på riktigt. Sååå skönt. Maken påstår att jag snarkat oxå. Fast nu är det han som snarkar.
För övrigt har han fått tillbaka rösten så smått :-)

onsdag 4 april 2007

Jobbsökeri & hjärnsläpp

Ligger på sängen i sovrummet och ser hur solen sakta går ner utanför gardinen. Vilken underbar dag som passerat utanför fönstret.
Själv har jag sökt en mängd intressanta förskollärarjobb till mig så jag har något roligt att se fram mot till hösten. Upptäckte den fantastiska möjligheten att kunna prenumerera på arbetförmedlingens tjänster. Varje dag kommer de nya platsannonserna hem till min egen mejllåda. Har sökt ett antal jobb redan och fick igår napp hos en förskola som mejlade sitt intresse och ville att jag skulle ringa och boka en tid för intervju...så då gjorde jag ju det.

Sen mejlade jag lite nya ansökningar på andra intressanta jobb. Och vips så ringde telefonen. Å inte var det morsan å inte var det en äcklig telefonförsäljare. Nej! Det var en trevlig biträdande förskolerektor som ville träffa mig nästa vecka. Fast...då jobbar ju jag så vi kom fram till att i morgon kl 10.00 skulle sitta fint.

Så nu ska jag ju hastigt och lustigt se till att bestämma mig för vilket löneanspråk jag ska våga mig på att kläcka fram. Å så måste jag ju klura på vad jag ska fråga. Och om de skulle komma fram till att jag är jättetrevlig - ska jag ta detta jobb eller vänta tills jag kanske har fler att välja på. Skenar jag iväg lite nu kanske...

Tror jag ska sova på saken.

bakgrund