tisdag 5 augusti 2008

*** liten vandring i regnet ***

Nu ska jag ta med er på en promenad i regnet i min nygamla hemstad.
Jag har alltså flyttat tillbaka till Nynäshamn, där jag bodde innan vi tog vårt pick och pack och flyttade in till Söder för drygt ett år sedan.
Nu är vi tillbaka igen ~ alla utom barnapappan.
Jag har visat er bitar av vackra Söder förut. Nu blir det vackra Nynäshamn...
För här är vackert mitt i allt regn och rusk.
Jycken och jag njöt av en långpromenad på förmiddagen och priset vi fick betala var blöt päls och frön överallt. Men det var det värt :-)
Det är rätt kuperat i Nynäshamn och jag tog mig upp på Nickstahöjden för att njuta av utsikten. Nu när det grönskar var den rätt skymd. Men jag zoomade lite...
Och voilá!
Där i de gröna radhusen bodde jag då, för bara drygt ett år sedan. Alltså, på bilden ovanför.
Sen får ni följa oss tillbaka nerför backen och ner i skogen som ligger runt Nickstabadsviken. Tror det heter så... eller så är det bara ett påhitt från mig. Men det är ett beskrivande namn i allafall ;-)
Läste ni i tidningen häromdagen om det där märkliga döda djuret som spolats upp på land någonstans i USA? Visst kittlar okända saker vårt sinne, som exempelvis Nessie eller storsjöodjuret som sägs simma runt i storsjön utanför Östersund...
Men det är inte bara havet som bjuder på saker som sätter fart på fantasin. Se bara på trädet som vi fann i skogen. Som ett stort kräftdjur, eller nå´t...
Bäcken rann överfull och porlade i regnvädret och jycken undrade nog vad det där var för konstigt ljud. Hon som ljust vant sig vid Årstavikens vågor mot stranden. Detta blev en ny erfarenhet.
Vi fortsatte vidare på stigen. Det är något med stigar i skogen som lockar, tycker jag. Helst vill jag prova att gå på alla vägarna, men man får ju välja en riktning i taget. Precis som i livet.
Gissa om jag blev lycklig när jag fann såna här små söta bär. Ett fullt snår av dem... och de var inte bara söta att se på, de var även söta i munnen :-D
Ser inte ut mycket för världen på håll. Men hela det här snåret är fullt av smaskens...
Så kom vi ut vid vattenbrynet och kunde kika ut mot havet. Jag älskar havet. Det är så fridfullt att bara stå där och höra det stilla kluckandet och suset från träden i skogen i bakgrunden.
Visst är det vackert även en regnig dag!
Zoomade in på de små rödsa stugorna tvärsöver viken. Tycker de lyser upp så vackert i alla gråa och bruna nyanser.
Vänder mig om och visar er vad jag har bakom ryggen. En grillplats. För dagar som är mindre blöta än denna. Ingen Gaupahuk, men ändå, något erbjuds ändå, trots allt.
Att grilla korv till denna utsikt är inte så tokigt. Och bara så ni vet, det ska vara apelsinsaft till, precis som på barndomens scoutläger.
Den här rundan som vi tog i dag är utmynnar vid Nickstabadet. Där får man inte rasta hundar... men min jycke var ju redan färdigrastat. Förresten låg stranden sorgligt öde och fritt från badande semesterfirare. Om ni kikar till höger på bilden ovan ser ni dock en gosse som står och fiskar. jag var precis på vippen att fråga honom om han fått något, då en påse på marken sprattlade till och skrämde upp min fyrbenta vän och frågan blev överflödig :-)
Här har galna moster, dvs, jag hoppat i plurret ett antal gånger förr. Och kanske blir det flera hopp i framtiden.
I dag är det öde...
Även vattenkanan är övergiven i dag. Den här är mycket populär för barnen att åka i . För välväxta, läs tjocka, yngre medelålders tanter kan vissa av banorna vara direkt livsfarliga. Man kan skada sig om man inte ser och lär av barnen som far runt där.
Snabba banan ska man alls inte prova om man inte vill ha blåmärken av skarvarna.
Mmm... helt öde är det visst inte. Bajsfåglarna har invaderat den övergivna badplatsen. De letar matrester och bajsar värre än hundar. Och inte plockar de upp efter sig heller.
Om man, som jag, är född i Köping, och tillbringat somrarna vid badplatsen Malmön, tja, då har man inte mycket till övers för sådan fjäderfän.
usch...
Nä nu går vi hem och badar i badkaret i stället.

Andra bloggar om: , , , , ,

10 kommentarer:

Pialotta sa...

Men visst var och en stad har sin tjusning och har man bott länge på en plats finns det särskild kärlek till just den staden:-) Så ditt flyttlass gick tillbaka.. kanske rätt skönt för dig. eller vad vet jag och tänker inte fråga heller din anledning till flytt.. dina egna hemlisar.. Regn kan ge fina bilder det oxså så gjorde dina:-)
Kram på dig

Cattis sa...

är inte särskilt hemlig. men inget jag ältar heller. låång historia.
men just nu känns det bra att vara här och nu :-)

Zanna sa...

Såna fina bilder av din regniga nygamla hemstad. Många vackra ställen att besöka. Inget dåligt bad och rutchbana :) Skönt att se att du mår bra här och nu, det är sunt att ta en dag i taget. Hoppas din kväll blir fin, kramar.

Cattis sa...

Zanna: tack för den goa kommentaren :-)
kvällen kommer att bli fin. det är ju morden i midsommer ~ det gillar jag.

kramen

annette sa...

Blir så lycklig Cattis när jag ser Dina bilder och läser Dina ord,Du har så enormt mycket styrka i Dej, det vittnar detta inlägg om för annars skulle Du inte se allt det vackra Du har omkring Dej och kunna beskriva det så fint för oss speciellt inte en regnig dag.
Önskar jag finge krama om Dej på riktigt men det får bli en Bloggkram från annette idag också.

ps tack för påminnelsen om Morden i Midsommer.

Kram!

Cattis sa...

Anette:
Vi får väl se till att träffas förr eller senare :-D
Norrköping eller Nynäs eller Brandval... världen är full av möjligheter

natti, natti

synne sa...

Godmorgon.
En av många vandringar i Nynäshamn. Det tackar jag för.
Kul att se bilden på din "gamla" adress. Nicksta har man ju bara hört om, men nu vet jag hur det ser ut med.När vi kommer på besök så kan vi ta långa sköna promenader runt i skogarna där. Med kamera och fikakorg.
Ser fram mot det.
Ja, någonstans ska vi väl kunna sätta oss med kaffet och prata.
Storkramen på dig.
Synne och J.

Willewira sa...

Jag tillhör dem så varit lite ovetandes om dina omvälvande händelser i livet, för dit får man väl ändå räkna en separation... även om den legat och grott ett tag.
Att jag varit ovetandes beror ju på min frånvaro från bloggen och den kan jag ju bra skylla på mig själv. :)

Hur som helst så är jag glad för att du verkar vara harmonisk trots allt. Njuter av nuet och ser möjligheterna. Förstår också att det inte alltid är lätt, men ibland måste man ta tråkiga beslut för att saker och ting ska bli bättre.

Tack för den fina skildringen av dina hemtrakter! Håller med dig - skönt med lite uppfriskande regn.

Sköt om dig, min vän! Tänker på dig!
Kram Willewira

Carlsson-bloggaren sa...

Va kul,flyr staden på sommaren till en ö nära Landsort. Ja du nygammal Nynäshamnare kan jag nog inte kallas. Däremot en äkta Nynäshamnare. Föddes i Nynäshamn för 60 år sen om några veckor. Flyttade till Heimdal den 1 okt 1948 i det första huset. Dvs Heimdal 14, har bott i samma hus hela tiden. När familjen kom bytte vi med grannen. Vi fick deras 3:a och dom vår 2:a. Då funkade boender i Nynäshamn. Nu bloggar jag från min ö, så välkommen till södra delen av Nynäshamns skärdgård Cattis. Och hoppas du kan njuta av mina bilder med. Kram på dig, vem vet vi kanske möts till Hösten.

Mors Deka sa...

Åh, så vackra bilder. Det var mycket trevligt att få denna rundvandring i din hemtrakt. KRAMEN!

bakgrund