tisdag 15 december 2009

Vad går du igång på?

En fråga som jag gick i gång på då jag hörde den.

Eminenta Anna Hallén höll utbildning vid mf hälsocenter och berättade hur hon alltid avundats folk som skaffade sig ett liv, familj, arbete osv, höll sig till det och var nöjda med den tillvaron.

Jösses så jag kände igen mig!

Jag är nog väldigt kluven, för jag känner mig inte alls nöjd med ett sådant liv - samtidigt som det är det jag alltid trott vara det bästa och dit man bör sträva. Vilken inre konflikt, då det inte stämmer med verkligheten. Jag trivs inte med ett sådant liv. Jag blir helt enkelt uttråkad och "ställer till" med något som jag egentligen kanske inte vill, bara för att NÅGOT ska hända.

Fast inte har jag kunnat sätta ord på det tidigare. Jag har helt enkelt jobbat med mig själv under hela mitt vuxna liv, och har säkert inte jobbat färdigt än ;-) - för att komma till rätta med vad jag vill bli "när jag blir stor".

Tänk om det finns fler som jag (troligtvis) som aldrig någonsin blir färdiga med den frågan och som får välja en annan väg en den som många anser vara norm.

För inte blev jag lycklig av att vara färdig (det var vad jag trodde) då jag var 21. Jag var gift och hade barn och fast anställning. Vad mer kan man vilja ha ut av livet?

Med åren har jag lärt mig att det beror på vem man frågar. Den jag frågade sist var mig själv. Jag har alltså revolterat mot mig själv under halva mitt liv ungefär utan att förstå det. Under resans gång har jag hunnit skaffa mig en hel del livserfarenheter, smärtsamma som njutbara.

Länge sade jag att jag inte ångrade något - allt gav ju någon slags erfarenhet.
Under en period var jag så tvungen att krypa till korset och erkänna att jag nog ändå önskat att jag gjort vissa saker annorlunda. Möjligen t. o. m en hel del.
Nu är jag tillbaka vid att det är bara härifrån och framåt som jag kan använda mig av de misstag jag begått - och utveckla det som varit bra.

Livet blir allt mer spännande...

Jag märker att det är svårt att få fram ett budskap med ett kort inlägg, eller t. om ett långt. Alla tankar kring vad som får just DIG att gå igång, varför det gör det, varför det är viktigt att veta, varför vi inte alltid själva vet svaret på det och vad det är som hindrar oss från att ta reda på det osv. DET är en hel bok för mig. Eller ett föredrag. Så det ovan var allt ni fick.

Den här bloggen har varit en spretig sådan, med allt från trams till foto, politik och kost, blabla.
Nu kommer jag att avveckla den med detta filosofiska inlägg som kanske något gillar och någon annan inte fattar något av ;-)
Men WTF - det är min blogg - heller hur?

Nu planerar jag att bygga upp en hemsida istället, där jag kommer att marknadsföra mitt företag som kommer att starta upp någon gång på andra sidan nyår.

Så - kanske är detta trots allt inte det allra sista inlägget som jag lägger upp. Jag måste ju ändå lägga in en länk till hemsidan för den som är intresserad. Jag återkommer med den och tackar för att ni läst och kommenterat "hemma" hos mig.

Önskar er en God Jul och ett Gott Nytt år!

Andra bloggar om: , , ,

9 kommentarer:

Ann-Katrin sa...

GOD JUL!!! Jag kommer att sakna dig!!!

Synnøve. sa...

Hej i natten.
Tror inte du kommer att bli helt borta på bloggeriet.
Det kommer nog något inlägg lite då och då...

Själv är jag vaken mitt i natten.
Jobbar och fryser lite.
Det börjar bli kallt igen. Har 6 minus ute nu.
Tur man är inne hihi.

Hur gick det igår. Orkade du göra det du skulle?

Nu ska jag faktiskt ta en kopp kaffe.
Jag vet att klockan snart är halv fyra på morgon, men det är så gott.
Sköt om dig nu.
Kram Synnöve.

Bara jag sa...

Jisses ska du stänga ner bloggen och skapa en hemsida, jag som blev så glad när du nu har skrivit om något annat än mat. Det syns ju tydligt vad du har gått igång på ... mat helt enkelt, med rätt innehåll.
Själv brinner jag inte så mycket för det på det viset du gör och då känner jag att jag inte har så mycket att skriva i din blogg när jag har tittat in.
Men det här ämnet du idag har valt är ju spännade att fundera på.
Jag har många saker jag går igång på, oftast har det med hantverk att göra. Kreativiteten kommer som en våg och det är då jag börjar stöka här hemma med att baka surdegsbröd eller klippa ut ett mönster och sy eller sticka/virka ja, det finns många saker att gå igång på. Låna böcker kan också få igång mig, jag blir hög när jag släpar hem en kasse med nya böcker. Lägga upp dem och välja vilken jag ska börja med.
Du måste verkigen sätta in en länka så att jag kan ta mig till din hemsida.
Önskar dig en väldigt God Jul och ett Gott Nytt År ifall vi inte hörs mer på ett tag. Men du jag finns här glöm inte mig.
Kram Maggan Livsglimtar

Anonym sa...

Hej!

Vad sorgligt detta låter...jag som läser din blogg varje dag. Men du är en kämpe! Synd att du måste kriga med dig själv hela tiden. Kanske har du valt rätt väg nu. Jag håller tummarna! Jag har ju förmånen att vara din syster så jag får förhoppningsvis vara delaktig i din utveckling. Önskar dig allt gott! Vi ses på lördag med shoppingvagnen. Kram kram syster yster.

Cattis sa...

ann-katrin:
GOD JUL på dig också!
kommer förmodligen ha en liten bloggdel på min hemsida sen så vi kanske syns :-)

Synne:
Se ovan ;-)

Maggan:
God jul - tittar in till dig när jag hinner. Vilket är alltför sällan. Men jag tänker på dig emellanåt ändå. För det hinner jag!

Syster:
Inte sorgligt alls.
Tvärtom!
Det ligger kraft i kämpa - är nog så jag måste ha det för att känna livet :-)

Kram på er alla

Birgitta Höglund's Mat sa...

Det var ett väldigt intressant inlägg, synd att det var det sista.
Kände igen mig mycket i det du skrev.

Måste varit kul att gå kurs hos Anna, ho är verkligen bra på det här med kost och hälsa.Lycka till med hemsidan.

En riktigt God Jul önskar Birgitta

Ann-Katrin sa...

Hoppas verkligen att vi "ses" igen! Känner igen mig i så mycket av det du skriver, men jag klarade inte att bryta från normen som jag inte trivdes i förrän jag flyttade från Sverige...
Gott att läsa din blogg och jag hoppas verkligen att få chansen att fortsätta följa dina äventyr.

Ann-Katrin sa...

Vi längtar efter dig, hur går det med hemsidan?

Cattis sa...

Det är mycket nu för att få igång allt. Sidan är på gång.
Snart, snart kommer det en inlägg här till mina fortsatta äventyr.
Trevligt att se att det finns intresse :-)
har inte tappat intresset för er heller. Har bara väldigt mycket på gång nu :-)

bakgrund