söndag 15 november 2009

Miljöpartiet växer

I SvD/Sifos novemberundersökning ökar miljöpartiet mest med 2,1 procentenheter och ligger då på 9,7 procent och 33 potentiella mandat. Fantastiskt tycker jag och håller tummarna för ännu fler sympatisörer så klart. Enligt undersökningen är det det framförallt kloka ungdomar som väljer miljöpartiet. Det är naturligtvis extra glädjande eftersom det ger partiet en tryggad framtid. Då jag deltagit i kommun och landstingsdagarna samt provvalet till landstingslistan nyligen, har jag sett prov på många gröna, smarta, unga politiker.
Det jag tycker fattades i gårdagens provval var fokus på det ekologiska jordbruket och den goda maten. Inte heller jag lade något krut på den biten. Men vad hinner man väl på tre minuter...;-)

Jag bidrar med en länk till GMO- konferensen i Järna den 27:e november.

Det som är mest skrämmande med novemberundersökningen är att SD fortsätter att gå framåt. Detta beror troligen på den exponering som partiet fått i pressen konstaterar man både i DN och SvD och späder därmed på detta. Och även jag som skriver här... Hoppas trenden är övergående och att de som tänker rösta på SD hinner ändra sig innan valet.

Allt rabalder kring flyktingbarnen från Somalia och Afghanistan där Skånska moderater närmat sig SD:s politik är också något som oroar även fast M-ledningen läxat upp sina kamrater i Vellinge.
Eftersom Sverige har skrivit under FN:s barnkonvention ska sådant inte behöva uppstå, det har de rödgröna redan förstått. Heder åt Moderaterna i Solna som föregår med gott exempel och bjuder in sina partikamrater för att se och lära.

intressant
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Vonkis sa...

Att Mp ökat är nog det enda positiva i undersökningen. I vanliga fall hade jag glatt mig åt nedgången för C och KD men de har nog tappat en del röster till SD och det kan jag inte glädja mig åt.

Cattis sa...

Vonkis.

jag håller med.
Valde att lägga fokus på det positiva.

Anonym sa...

Allt som klockan tickar, desto närmare kommer Alliansens underlag och SD närmare sig riksdagen. De rödgröna är ju klart större bland de unga än Alliansen och MP är riktigt stora där. SD o andra sidan är ju tyvärr även större i målgruppen.

Sen kan man ju vända på det och se att för varje pensionär som dör, så ökar möjligheter för en rödgrön seger, tiden är alltså på miljökämparnas sida till skillnad från klimatklockan.

H C Barregren sa...

Ska du gå på GMO-konferensen?

Cattis sa...

Barregren:
Det var tänkt så,
men jag var sjuk, så tyvärr kom jag aldrig i väg.

Lillsnörpa sa...

Skönt med en blogg som har koll!

bakgrund