Jag funderar ju då och då på allt möjligt ~ människa som jag är... :-)
Något som mina tankar kommer tillbaka till ofta är sättet som den moderna människan lever på. Hur mycket vi slösar på jordens resurser utan att bli ett dugg lyckligare för det.
I dag tänkte jag dela med mig av en föreläsning som min syster fann på Youtube.
Det är en föreläsning av en läkare som heter Annika Dahlqvist och handlar om ett sätt att äta som kallas LCHF kost.
Det handlar om att sätta vårt invanda sätt att tänka kring mat helt på ända och de bakomliggande krafter som ligger bakom att vi tror att vi ska äta som vi gör.
Bland annat tror vi att mat som tillverkas i industrin, sk, industrifetter, dvs, margarin, är mer hälsosamt än smör...
Vi tutar glatt i oss färdig mat då vi är stressade, färdigmat som är fylld med märkliga tillsatser, som glutamat och sötningsmedel.
Varför ska det behövas så mycket av den varan för att få maten att smaka mat?
Nå, lyssna på Annika Dahlqvist kommit fram till:
HÄR
Annika har oxå en blogg:
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
Den som inpirerat mig till att söka på denna kost från början är bla en häftig dam som kallar sig Yla i skogen.
Hon har en egen hemsida som ni kan finna här:
http://www.birgittawidegren.com/
Något som mina tankar kommer tillbaka till ofta är sättet som den moderna människan lever på. Hur mycket vi slösar på jordens resurser utan att bli ett dugg lyckligare för det.
I dag tänkte jag dela med mig av en föreläsning som min syster fann på Youtube.
Det är en föreläsning av en läkare som heter Annika Dahlqvist och handlar om ett sätt att äta som kallas LCHF kost.
Det handlar om att sätta vårt invanda sätt att tänka kring mat helt på ända och de bakomliggande krafter som ligger bakom att vi tror att vi ska äta som vi gör.
Bland annat tror vi att mat som tillverkas i industrin, sk, industrifetter, dvs, margarin, är mer hälsosamt än smör...
Vi tutar glatt i oss färdig mat då vi är stressade, färdigmat som är fylld med märkliga tillsatser, som glutamat och sötningsmedel.
Varför ska det behövas så mycket av den varan för att få maten att smaka mat?
Nå, lyssna på Annika Dahlqvist kommit fram till:
HÄR
Annika har oxå en blogg:
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
Den som inpirerat mig till att söka på denna kost från början är bla en häftig dam som kallar sig Yla i skogen.
Hon har en egen hemsida som ni kan finna här:
http://www.birgittawidegren.com/
6 kommentarer:
Det är så sant, så sant...
Varför äta mat med massor av tillsatser, där flera är bevisat onyttiga, men som inte livsmedelsproducenterna vill ta bort istället för vanlig hederlig färsk mat???
Egentligen säger det ju sig självt att sådan mat är nyttigare.
Människan är märklig....
Ha det så gott, min vän!
Kram Willewira
Godmorgon.
En bra sak som jag snart ska lyssna på.
Här äter vi snart inget alls med glutamat eller sötningsmedel längre. Men ibland så finner man inte det man ska ha utan dessa produkter.
Ska lyssna på henne när jag slutat jobba.
Ha nu en fin dag vännen.
Kramen Synne.
Godmorgon Synne och Wiran:
Ja, det är märkligt egentligen. Att det är så svårt att lyssna till sitt eget inneboende förnuft.
men reklamens och massmedias makt är STOR.
och med statistik kan man ljuga till det rejält...
Något som jag tror slagit ut våra kroppar rejält är industrifetterna...
lyssna till föreläsningen om ni inte redan gjort det.
Kramen
från Cattis i ett soligt Nynäshamn
Förlåt att ja inte skrivit på så länge,men tid o universum har inte harmonerat.
Hoppas allt är bra.
Kramar Peter.
hej peter!
hoppas du har harmoni nu. kikar in hos dig...
fin blogg du har =)
Skicka en kommentar