tisdag 20 juli 2010

Husmorssemester...

Trodde jag skulle börja blogga igen, men ser att jag snart inte varit inne på två månader igen. Vart tar dagarna vägen?
Om jag tänker efter så har de varit fyllda av hundpromenader, hundar med växtvärk, tandoperationer, bad, bad och bad.
Vilken härlig sommar vi har! I år kan väl ingen klaga på antalet soltimmar?
Skulle möjligen vara bönderna och naturen då...I söndags tog jag mig via kommunala färdmedel, från ersättningsbuss från Nynäshamn, via pendeltåg från Västerhaninge och så tåg från Centralen till Kongsvinger. Sonen kom hem från besök hos sin pappa och bonusmamma, med en biljett tur och retur till mig. Det är så trevligt att ha vuxna barn som tjänar egna pengar och som tänker på sin mor. Jag blev riktigt rörd. När jag torkat tåren, blev jag ju så klart överlycklig och förväntansfull. Att åka på besök en vecka till vackra Digernes gård utanför Kongsvinger är bara helt toppen. Det är så vacker natur och man blir så väl om händertagen av Jimmy och Synnöve. Gamla goa vänner :-)


Jag åkte från hettan i Nynäshamn till svalkan i Norge. Här fläktar det och är behaglig temperatur. Man kan göra annat än att springa mellan havsviken och handduken. Skönt med omväxling och att se annan natur då men promenerar. Ibland behövs omväxling trots att man bor i ett paradis själv. Nu är jag i ett annat paradis.


Synne älskar blommor, precis som jag. Visst är den här blomman märklig i sin form? Sänder en tanke till mina balkongodlingar där hemma och hoppas att familjen skänker dem, mössen och marsvinet vatten. Hoppas att de rastar hundarna väl och tömmer kattlådan. Nog behöver jag semester, som inte kan låta bli att fundera på sånt. Undrar om en vecka räcker...;-)Tänk att ha sådan här marker utanför knuten... men så hyr mina goa vänner hus av en bonde sen flera år tillbaka. Jag hoppas att de aldrig flyttar. Vart ska jag då semestra? Skämt åsido, de trivs väldigt bra själva av förklarliga skäl.


Havre, råg, korn och vete. Bonden odlar allt runt omkring på markerna. På gångavstånd finns det potatisodling, lök, morötter, blomkål, vitkål, etc. På den lokala grönsakshandeln kan man sen köpa de lokala grödorna. Snacka om närodlat! I skogen är blåbären färdiga. Här är de stora och saftiga, då man haft helt annat väder här än i hemtrakterna. Här fick man det stora åskvädret som vi blev utlovade. Tänk att det passerade och landade på andra sidan gränsen.När man är på semester får man dricka konjak när man vill väl? Vi tog oss en liten en till kaffet i går förmiddag. Om ni tycker det är olämpligt, så blunda.

Jag har det gott på min "husmorssemester"

Hoppas hemmet är nystädat när jag kommer tillbaka hem "hint, hint alla kvarlämnade ;-)"

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Visst har vi det bra.
Nu tänkte jag servera lite kaffe.
Vill du ha en körsbärslikör till?
Kramen Synnöve.

Cattis sa...

hann före, hihi ;-)

coolbettan.blogg.se sa...

Bra tips!
Kanske det är via datorn jag ska försöka tjattra med mina medresenärer;)
Ta nu en slurk körsbärslikör, själv tar jag ett glas vatten:)
Kram

bakgrund