fredag 8 februari 2008

* memory lane *

Jag finner drömmar märkliga...
I natt ~ eller ja, första halvan av natten i allafall, har jag drömt mig tillbaka ca 25 -30 år.
Och jag undrar varför, för jag tror ju drömmar har något att säga oss.

Jag drömde om min första "pojkvän" och klasskamrat som jag nog alltid fortsatte ha ett gott öga till. Jag drömde om vår gamla skola och egentligen inte om något särskilt alls mer än känslan av lojalitet och samförstånd.

Jag undrar: Vad gör han nu?
Vad gör de nu ~ alla klasskamrater från grundskolan? EN gång bytte jag klass, sedan följdes vi åt från tredje klass och upp till nionde. Så väl man kände dem egentligen.

Sen flyttade jag igen och igen och nästan ingen har jag stött på under åren som gått. Ingen återförening med klassen har jag varit med på. Enligt ryktet har våran klass varit riktigt dålig överhuvudtaget på att delta. Vi som tyckte vi hade så god stämning oss emellan. Egentligen spelar det ingen roll.

Och ändå... så drömde jag av någon anledning om honom och jag inser att min egen dotter, snart 8 år påminner om honom sedan hon fick kort frisyr. Kan det vara så enkelt att sugas in i tidstunneln och landa i en gammal skola i Köping?

Kanske

Andra bloggar om: , , , , , ,

15 kommentarer:

Zanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Zanna sa...

Idag stavar jag som hej kom och hjälp mig, så jag tog bort och startar om. Godmorgon, javisst är drömmar kluriga att förstå sig på, jag tror som du att drömmarna vill säga oss något. Kul med fler som gillar träd, kanske man får se en trädteckning i framtida inlägg? Hoppas att din migrän har gett sig, det är usch och fy med skallbank av den kalibern. Ja har du hungriga tonårsflickor i din närmiljö så passar brödet perfekt :) Ha en fin helg, kramar.

Kerstin sa...

Hej! Jag returnerar härmed besöket =)
Culinaren ligger mycket riktigt i Folkets Hus.

//Kerstin

l*eva sa...

Tror att det är en sån *tid* just nu.
Vet inte hur Månen står, men jag drömmer väldigt mysko drömmar.

Ibland VILL man komma ihåg, ibland vill man INTE...minnas en del drömmar!

Norsidan No 25 sa...

Hallojsan.
Det är lite knepigt det här med drömmar. Jag brukar ibland drömma mysko drömmar som jag inte kan låta bli att tolka. Man blir inte klok på vad de kan betyda. Ofta fattar jag ingenting. Ibland drömmer jag också om människor jag mött i ett annat liv och det kan vara så tydligt så jag ibland inte vet om jag drömt eller upplevt det i verkligheten.
Ha det great!
Kram Vero

Bara Gry sa...

Vad bra att din dotter påminner om honom! Det fanns något där som du gillade och som betöd något för dig, och det goda ser du i din dotter! Det är ett positivt tecken, det är jag övertygad om :-)

Så spännande med resan. Kanske hamnar ni på helt annan plats än plannerad! Verkar som ni reser bara ni två? och då är det bara kul att köra sista minuten- tror jag. Har aldrig gjort det, men funderat. Sen har man fegat ur när man har tre barn med sig...

Ha en härlig dag och skön kväll! Kram Gry

Lisas torp sa...

Tackar för titten hos mej och läser om din dröm här.
Jo, drömmar är viktiga - ett redskap för oss att lära oss mera om oss själva! Himla smart ordnat!

Ofta går ju nattdrömmen hand i hand med det som händer på dagen. Nattdrömmen är ju oftast väldigt symbolisk och de personer man drömmer om är nånstans delar av en själv, även om det kan låta knäppt.
Nånstans vet du säkert vad den handlar om - du talar ju om din dotter också och likheterna.
Hm....intressant!

Ha en riktigt skön drömhelg!!

Kram

Lisa

Maggan sa...

Drömmar och jag är en dålig kombination. Jag minns sällan drömmar och gör jag det är jag oftast inne i en stressig situation.
Nog tror jag att din dotters utseende och ålder kastade dig tillbaka till den där tiden.
Man har ju så många mer minnen än man tror.
Kram

SKATAN sa...

Hej! Här är en till som drömmer mycket...

Tack för besöket!

Önskar en trevlig helg : )

/Skatan

Nostalgi och romantik sa...

Drömmar kan spela spratt för oss!
Ofta hänger drömmen med en bit in på dagen, om man kommer ihåg den vill säga... Iaf är det så för mej!
Kram
Marie

synne sa...

Att drömma är nyttigt säger dom som vet. Sen vill dom att man ska komma ihåg det man drömt för att kunna tyda det. Men man kommer ju bara ihåg en bråkdel av det som spelat upp sig under natten.
Hoppas du får en fin dag idag ialla fall.
Kram Synne :)

Vörteröl o Norrlands Guld sa...

Cattis::Vet du vem anna är som skrev på mitt förra inlägg på min sida,kommer inte in på hennes sida.
Fick en utmaning??? Kram Peter.

Ninni sa...

Hej och tack för besöket hos mig borta i solen och värmen. Det är konstigt med drömmar, tidigare i livet har jag oftast kommit ihåg mina drömmar under lediga perioder ex. semestern men inte nu då jag inte alls yrkesarbetar. Nu känns det som om jag aldrig drömmer men det gör man väl alltid eller?
Ha en riktigt skön och solig helg hemma i Sverige också

Inger Maryissa sa...

Jo, drömmar är märkliga ibland.
Och ofta minnen som ligger kvar både medvetet och omedvetet dyker upp i dem.
Varför de gör det, är säkert många gånger svårt att förstå.
Men kanske minnen vi har lagrade behöver "poppa upp" av olika orsaker.
Håller med om att det är trist att tappa kontakten med gamla skolkamrater, men tyvärr är det nog ganska vanligt.

Pialotta sa...

Dröömar kan man undra över.. riktigt kul eller riktigt kusligt att analysera dessa.. beror på vad man drömmer om. Det där att drömma om någon gammal pojkvän gör jag oxså ibland..
jag har varit på ett återmöte med mina klassisar och det var verkligen kul.. killarna som förut hade mycket hår var kala eller rent grå, tjejerna lagom runda eller var de 10 år äldre än mig.. nej jag bara skojar, men det var en viss förändring både i utseende och på insidan.. beror helt på vilken väg de tagit i livet senare..
jag fick i alla fall bekräftat att en av killarna som jag var så förtjust i alltid hade haft sina tankar på mig och velat ta upp kontakten igen, men inte hittat vägen.. ha, ha lite kul..
Trevlig helg på dig kram*

bakgrund