måndag 26 oktober 2009

Miljöpartiet – för godare måltider.

I helgen hade mp sina kommun- och landstingsdagar i Örebro. Mer än 400 miljöpartister deltog med liv och lust i valupptakten och tog del av och utformade inriktningen som partiet ska hålla inför valet 2010
Valet av stad känns mycket passande, eftersom Örebro är en kommun som kommit långt i sitt arbete för god mat i skolan.

För just maten är en av de frågor som mp vill driva.

Den goda måltiden står för mat lagad med kärlek från grunden. Den ska vara så tillsatsfri som det bara är möjligt och tillagad med ekologiska, gärna närproducerade, råvaror.

Att transportera mat långa sträckor är inte hållbart i längden. Just transporter står för en stor del av vår miljöbelastning.

Men en god måltid innefattar så mycket mer än bara goda råvaror. Det är oerhört viktigt att helheten blir bra. Maten ska vara aptitligt presenterad och tilltala både för ögat och smaklökarna. Den miljö som den serveras i ska vara trivsam och rogivande.

Att samlas kring en måltid betyder så mycket mer än bara näring. Att äta är en social företeelse. Därför är det viktigt att våra barn och äldre får sitta ner i trivsamma lokaler där det doftar gott av mat, samt att det finns tid att avnjuta maten i lugn och ro.

Naturligtvis bör maten tillagas och serveras på plats i så långt det är möjligt. Hur aptitlig kan man få en kantinmåltid, eller i värsta fall en matlåda i plast?

Peter Eriksson, ett av miljöpartiets språkrör, presenterade partiets matpolitik i Almedalen i somras och talade vidare inför medlemmarna under helgens event.
Att jobba för att våra barn i förskola och skola, våra äldre och de som vårdas på sjukhus ska få sitt mest grundläggande behov, god mat, är något som partiet kommer att jobba hårt med hela vägen från riks- till lokalnivå.

Mat är viktigt! Och därför får Peter Eriksson en kram


Intressant
hd, svd

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

bakgrund