måndag 19 oktober 2009

Varför det är så viktigt att Sverige Demokraternas budskap verkligen klargörs

Det har knappast undgått medborgare med något mått av samhällsintresse, att det är val nästa höst. Sveriges partier står i startgroparna för att visa vad de står för och vad de vill. Alliansen måste "knyta ihop påsen" på ett förtroendegivande sätt för att få sitta kvar ytterligare en period.

För de rödgröna gäller det att visa att det finns ett ljus i tunneln, efter alliansens elitinriktade politik, samt att de klarar av att samarbeta.

I våras smög sig tv reklamen in i EU-valet och frestade bland annat väljarna med kaffe och dopp... Rätt osmakligt tycker jag, som inte ser reklam som något positivt alls. Jag går egentligen bara igång på reklam för äkta varor...

Visst är det oherhört viktigt för väljarna att få veta vart de olika partierna står i olika frågor - men att öda pengar på reklamkampanjer har väl ändå inte mycket med det att göra?

Ett av de partier som vill satsa mest på reklamkampanjer inför valet är Sverige Demokraterna
Hur kom det sig att det partiet valde ett sådant missvisande namn? Är det verkligen demokrati som SD står för? Jag tycker det inte.
Jimmie Åkessons senaste debattinlägg var så pass "nasty" att det knappt var publiceringsbart i pressen med tanke. Vi har som bekant tryckfrihet i Sverige, men vi har även ett förbud mot hets mot folkgrupp. Trots att Jimmie Åkesson ger uttryck för rasistiska åsikter har aftonbladet ändå valt att publicera. Här kommer motiveringen:

"Sverigedemokraterna för samma kamp som Astrid Lindgren. Det påstod partisekreteraren Björn Söder i lördags.

I dag påstår partiledaren Jimmie Åkesson i en debattartikel att människor från muslimska länder är det största hotet mot Sverige sedan andra världskriget.

Ledande jurister påstår att debattartikeln kan vara hets mot folkgrupp.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har ändå valt att publicera den och påstår att det är viktigare än någonsin att klargöra Sverigedemokraternas verkliga åsikter och hur de skiljer sig från partiets reklam."

Jag är beredd att hålla med Jan Helin. Det är viktigt att SD:s budskap kommer fram till fullo så att den som är beredd att lägga sin röst på dem, verkligen förstår vad det är för samhälls- och människosyn de stöttar i och med denna handling.

För mig är det ofattbart och skrämmande att SD nu ser ut att ha stora chanser att komma över 4% spärren i valet. Vi har ett demokratiskt samhälle, betyder det att ALLA åsikter är välkomna - även de som går stick i stäv med den tanken?

Den senaste opinionsundersökningen visar tack och lov inte bara för framgångar för främlingsfientlighet utan indikerar även framgång för "De rödgröna". Där har socialdemokraterna lagt sig till med en klar ökning av väljare, samtidigt som V och mp gått något bakåt.

Med tanke på vår framtid hoppas jag att många kommer att inse att MiljöPartiet är vårt mest hållbara alternativ. Framgångar för de gröna är ju en trend som sprider sig över Europa. Jag hoppas verkligen att grönt kommer att vara det vinnande konceptet i höst.

intressant
Angående ämnet i Pressen
aftonbladet, aftonbladet2, DagensNyheter, DagensNyheter2, DagensNyheter3, HelsingborgsDagblad, SyDsvenskan, SyDsvenskan 2
Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver:
"Vi har ett demokratiskt samhälle, betyder det att ALLA åsikter är välkomna - även de som går stick i stäv med den tanken?"

Du vet att det finns en centerpartistisk islamist som tänker kandidera i riksdagsvalet: Mahmoud Aldebe. Och han har arbetat för att sverige ska införa sharialagar i sverige.

Som du vet så är inte sharia något som har mycket med demokrati att göra och anser att demokrati är emot guds bud och inte gäller islamister.
Kan vi få se ett blogginlägg om det också om du nu menar allvar att inte alla röster ska få höras.

Marcus sa...

"Vi har ett demokratiskt samhälle, betyder det att ALLA åsikter är välkomna - även de som går stick i stäv med den tanken?"

Ja men samtidigt tycker du att det är OK att med våld tvinga en minoritet att göra som majoriteten säger! Är det frihet?

Cattis sa...

anonym:
tycker att jämförelsen är som att jämföra bananer med körsbär och säga att det växte i samma buske.

Att ett parti som framför klart rasistiska åsikter eventuell ska beredas inträde svenska riksdagen är för mig en riktigt obehaglig tanke.

Huruvida Mahmoud Aldebe kommer att driva sina åsikter som centerpartist är högst tveksamt. Centerpartiet är knappast någon förespråkare för sharia lagar - vilket inte heller jag är, även fast jag inte är centerpartist...

Att göra ett blogginlägg om detta är inget som känns angeläget för mig. Kanske något för dig käre anonym?

Marcus.
Att majoriteten styr genom allmän rösträtt ingår liksom i ett demokratiskt samhälle.
Vi har frihet att tycka vad vi vill så länge vi inte skadar någon annan.

Det är en fantastisk förmån.

Jag vet inte vilken frihet du talar om, kanske är det anarki?

Om alla gör som de vill leder knappast till frihet för alla.

Träning och viktminskning sa...

Blir bara dumt när man tillåter politiska grupper framföra felaktiga fakta och som även trycker ner vissa folkgrupper.

bakgrund