fredag 9 oktober 2009

minirapport från en mycket intressant lördag.

Först av allt. Till er som kikar in och som lämnar kommentarer. Jag blir jätteglad och jag svarar så gott jag hinner. Eftersom jag har så många intressanta bollar i luften just nu, blir det ibland så att någon kanske känner sig bortglömd. Men så är det alltså inte. Eller... det kan hända att jag glömmer - men det är inte för att jag inte uppskattar er och de tips och kommentarer ni ger.

Förra lördagen var jag på LCHF-föreläsning på Åsö gymnasium och tänkte rapportera därifrån.

Det var en häftig tillställning och fullt med härliga och intresserade människor. Det är så kul att det här med kosten det sprider sig bland folk. Vi är ju så många som mår bra av de koständringar vi gjort och vi unnar ju alla att må lika bra.

Jag försökte fota lite under seminariet, vilket inte var det lättaste med bara en mobilkamera tillgänglig och då syster och jag satt någonstans på mitten av aulan. Tänkte även göra ett lååångt och informativt inlägg. Nu blir det något kortare men förhoppningsvis mer lättläst, eftersom mobilkameran gav upp rätt snart. Om ni kollar bilden ovan så tycker jag ändå att den är väldigt bra. VAD är det som hänt de sista 20 åren? Har vi börjat äta mer av det "farliga" naturligt mättade fettet?
Vad tror ni?
I USA, det förlovade landet har fetman ökat katastrofalt. Trots att invånarna älskar bla coca cola light... Säkert mumsar man även en mängd tillsatser istället för naturlig mat också. Det finns mängder av low fat livsmedel - det har jag allt sett på Ophra Winfrey - jojo ;-)
Vad är det som man gör för fel och vad kan vi lära innan vi går samma väg? Vad är det som gör amerikanerna så hungriga?
En klimataspekt. För att vårda vår vackra jord kan vi inte vara så elaka mot den som vi är. Vi måste sluta använda oss av tre jordklot fast vi bara har ett. En av invändningarna mot att äta lCHF - kost är ju att vi inte kan försörja jordens befolkning om alla skulle äta så. En annan är att kossor fiser så att det påverkar växthuseffekten negativt....
Vår egen kostdoktor Andreas Eenefeldt svarade att:
Nej möjligen kan inte alla ät optimalt om jordens resurser ska räcka. Å andra sidan är inte alla människor lika kolhydratkänsliga.

Själv lägger jag till ett par egna funderingar:
Om vi inte förädlade, manipulerade, besprutade och konstgödslade våra grödor och åkrar så mycket kanske kolhydraterna inte skulle vara lika besvärliga mot våra kroppar.
snatta smör och fetma bilden från kostis.
Angående kossornas magproblem fick jag en hysterisk skrattatack vid blotta tanken:
Jomenvisst, så är det säkert. Det är kossorna som fiser jorden till undergång.
Det beror alls inte på överkonsumtion och flygresor hit och dit i tid och otid...
Klart det måste vara kossorna - not.

Nä, sluta flyg och öppna alla marker som ligger i träda för kossorna så de kan beta friskt gräs och göra hälsosam mjölk och bygga bra näringsämnen i sina kroppar, som vi sedan kan käka upp efter en human slakt.

Brrr, så jag talar. Kanske funkar det inte alls. Men det är kanske värt ett försök?

Så blev det lite seminarium - fast det finns så mycket mer att säga (sök på nätet och gå på ett själva. Det är mycket intressant och inget slöseri med tiden alls)

Och även en aning miljöfunderingar - de ligger ju nära till hands, då det gäller mig.

Önskar alla en trevlig helg,
glöm för all del inte att gå ut i naturen och njuta.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

bakgrund