lördag 21 juni 2008

*** Efter regn kommer sol ***

Vädret har varit så varierande i dag. Allt från sol som värmer till ösregn.
Ofta när andra klagar på våra dåliga somrar brukar jag tänka att:
"Inte var sommaren så dålig...?"
Även om inte hela dagen bjuder på sol så gäller det att ta vara på de stunderna då solen är framme. Sen är det ju rätt skönt med ett stilla regn oxå.
Fast i dag blev det ett skyfall som var så häftigt att jag snällt ställde mig under Årstabron och väntade ut det värsta tillsammans med jycke och make.
Sedan blev vi bjudna på en vacker men ack så flyktig regnbåge. Den försvann framför våra ögon lika snabbt som den dök upp. Strax innan jag tog bilden var färgerna betydligt klarare.
Det blir så friskt då det regnat. Särskilt då solen väljer att dyka fram tom innan regnet slutat falla. Jag var tvungen att låta hund och husse vänta lite under tiden som jag kröp omkring på marken och fotade. Det är tur att de är tålmodiga, åtminstone en stund.
Som sagt, om man ska sammanfattade det växlande vädret i dag så måste jag säga att det bjöd på allt vackert som en sommardag kan ge. Sen är det ju så skönt att alla är lediga och att bara få ta det som det är.
Nu kanske ni undrar varför jag lagt upp denna bilden? Titta noga på mitten och se om ni ser vad vi såg. Kanske får ni klicka på bilden först. Min 12- åring har en skarp blick och såg det jag skriver om ~ utan att anstränga sig. Men så blir ju bilderna mindre då jag lägger ut dem på bloggen...

Såg ni den?
Min lilla blöta amris, som mest av allt liknade en stor råtta efter ösregnet såg den inte. Och det var kanske tur.
Till sist blev Jösse skrämd av något annat och rusade i väg på snabba ben.

Jag tycker det är fantastiskt att bo nästan mitt i stan och ändå ha så mycket natur att tillgå. Nere vid Årstaviken är fågellivet rikt, Bland husen vid Sockerbruket sprang alltså denna hare omkring och såg ut som om den kände sig hemma. Kanske var det samma som skuttade omkring uppe bland våra hus för ett par morgnar sedan?
För en liten stund sedan då 12-åringen och jag var ute på sista hundvändan såg vi en liten grävling på berget bakom SÖS.

Nu är det lite "mys" med film (Atlantis på DVD) och chips, med de tre yngsta som suckar och ber mig sluta skriva.
Så då är det ju tur att jag är klar :-)
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Marty sa...

Den där haren syntes inte först, hehe

Zanna sa...

Vilken underbart vacker regnbåge, otroligt naturfenomen det där. Söta harar, ja det var nog tur att vovven missade dem. Så mysigt att fira midsommar på skansen, det är ett av mina favorit ställen, så fint och mycket att vila ögonen på. Ha en riktigt fin söndag, kram.

huga sa...

Kalle kanin ;)

Ja ser där, kul att höra vad andra gjort på den "magiska" midsommarafton, då det ska vara så upphausat...när det enkla är som bäst!

synne sa...

Hallå!

Smyger lite på Synnes dator för att kolla hur Du/NI haft det över Midsommaren, verkar ha varit trevligt förutom skyfallet, men det blir ju ofta friskt och skönt efter regnet, här är som Du sagt helt underbart, och sängen är jätteskön, sover så gott och länge här till skillnad från hemma. Vädret kunde ha varit varmare men man kan ju inte få allt på en och samma gång.

Kram Annette & Synne

synne sa...

Ser att Annette smygit in på min dator redan, hehe....
Ska bara in lite snabbt før att säga att jag ska hälsa från Elise. De kom från Mallorca idag.
Kramen mig.
Synne och Jimmy :D

Mags sa...

Jag är så knasig att jag gillar dåligt väder, ett riktigt skyfall och dunder och blixt är väl härligt. Men klart det var inte lika kul när man hade ungarna hemma och små, då ville vi ju bada och ha det skönt på stranden. Men nu blir det bara till att lägga sig och läsa i husbilen om vädret brakar loss, härligt.
Jo jag såg haren men fick klicka på bilden först.
Kramisar

bakgrund