fredag 13 juni 2008

*** Rapport från Tallinn ***

Halloj alla goa!
Nu har gänget varit i Tallin och kommit tillbaka till hemlandet igen.
Naturligtvis har vi fotat en del.
Vi började med att fota varandra då vi stod utanför buffén i onsdags kväll.
Jag har fotat bloggmadamen som har "blåbär och annat snadder"
Hon är inte bara en god vän utan oxå bonusmamma åt min son.
Med på resan hade vi oxå äldsta dotterns väninna med bror och föräldrar.
Vi fick fönsterplats och högg in på buffén innan båten ens lämnat Stockholms hamn. Det var ett otroligt fräscht smörgåsbord som var uppdukat. Mina yngsta barn fick lära sig att skala räkor av väninnans mamma T.
Näst yngsta dottern har hittat ett litet vaktelägg, som tydligen var mera gulligt än gott.
Minstingen är en tjej som det är extra roligt att bjuda på mat, eftersom hon provar det mesta. Hon provade t om musslor. Men de var torra...
Enligt väninnans bror har denna räka tappat ansiktet.
Maken och jag nattade de yngsta barnen och oss själva under tiden som de övriga tittade på showen. Om ni vill se vad de gjorde så kan ni besöka "blåbär och annat snadder" i morgon kväll. Då de är på plats hemma oss sig i nabolandet.
Vår utsikt från middagsbordet var inte så pjåkig...

Morgonen efter gav vi oss av på vandring genom Tallin. Ett gäng på sex vuxna och sju barn/ungdomar. Vi valde att fokusera på gamla stan där vi hann med allt från att shoppa souvenirer till att vänta lääänge på lunch.
Vi beställde baguette, men fick brushetta. (med reservation för stavningen...)
Eftersom vi bestämt oss för att det är sommar satt vi ute och frös.

Dessa damer sålde brända mandlar och sprit. Om man ville fota dem i deras fina kappor var man tvungen att handla först. Jag trotsade detta påhitt och fick sura miner som tack för det ;-)
Aldrig någonsin förr ha jag sett en sådan här cykel. Man sitter runt "ratten" och trampar gemensamt. Mycket praktiskt för sightseeing. Man får se stan och samtidigt förbrukar man den goda maten som man förhoppningsvis stoppat i sig. En nackdel är dock att alla ju inte har utsikt framåt...

Under dagens lopp upptäckte vi så smått att sonen och dotterns väninna funnit varandra. Så på bilden ser ni alltså vår nuvarande "svärdotter" *smile*
Alltså med "vår" menar jag min och den här söta damens "svärdotter" Visst är jag lyckligt lottad som har en så söt medmamma :-D
Min åttaåring säger att detta är Törnrosas torn. Själv tänker jag på "Rapunsel, rapunsel, släpp ut ditt långa hår..."
Ska vi vara korrekta så är det väl lämningar från gamla stans ringmur.
Där gamla stan tar sin början finns det en stor blomstermarknad med blommor som är underbara i alla dess former och färger, och så gott som gratis för oss som växlat svenska pengar till estniska kroner.
Även detta hus ligger i gamla stan. Jag vet tyvärr inget mer om det än att det är vackert.
Tja...
Vad säger man...
Ska man ta en grogg till showen i kväll ~ eller ej ~ det är den stora frågan...

(Det blev ett par stycket, å de var goa :-D)
Andra bloggar om: , , , , , ,

12 kommentarer:

catharina sa...

Åh vilken mysig resa ni verkar ha haft - Tallinn ser jättevackert ut!

annette sa...

Hallå Cattis och välkommen hem!

Så roligt att få ta del av Er resa, känns som jag är med både vid Buffén och i Tallin, ser väldigt mysigt ut, kanske värt en resa framöver.

Ha nu en skön Helg !

Kram //annette

annette sa...

Hallå Cattis!
Förstår att det känns lite snopet att gästerna försvunnit, var nog omtanke om Din skönhetssömn.
Hoppas "frukosten" smakade bra! Ja, vi måste ses framöver på något sätt, det tråkiga med min arbetsplats är att det går aldrig att få ledigt spontant, och numer kan man inte ens vara säker på att få semester om man lägger in flera månader i förväg, passar inte mej som person då jag är väldigt spontan och bara vill dra iväg ibland.
Just nu är det tvättstuga som gäller!

Kram //annette

Pixi sa...

Ja välkommen hem igen !vad myysigt ni haft det,fina bilder fast "surkärringarna kunde ju varit lite gladare juu"haha,de hade kanske sålt om de hade varit gladare,hehe..Kram!

Pialotta sa...

Tack för din reseskildring.. alltid kul att få en titt i andra vyer..och kulturer.
Visst ska man vara glad för det lilla och ingen är gladare än jag att kunna ta min cykel.. trampa iväg på mina resor ute där. Så är det en helt annan femtiolapp det där andra .. skit är det och orättvisorna bland människor blir allt tydligare.. man häpnar när ungar kan få precis vad de vill, när den "gamla" som knappt är nyttjad, manicken inte är tillräckligt attraktiv längre.. ja då r det bara att tjata till sig den nyaste modellen .. inte klokt vad en del ungar är bortslämda.. inte ungarnas fel utan föräldrarnas som inte vet bättre utan kan kasta pengar runt sig som det var papperstussar.. jag blir liten aning uppretad på överheten, då det finns så många som får pussla var dag för att få det någolunda att gå ihop.
Ha de fint Cicci och ta vara på tiden i livet.. det vet jag ju att du gör:-) Titta gärna inom min fotoblogg då du har ärende förbi;-)
Kramar

Pialotta sa...

Cattis var det ju.. jag tog fel bland alla namnen;-)
/Vinken

Vörteröl o Norrlands Guld sa...

Ser skönt ut att komma ifrån,vad beträffar Nabolandsresan kanske det löser sej tack vare snälla o gulliga chattkamrater.Men måste fixa hundvakt o kaninvakt.
Kram Peter.

Småstadsliv sa...

Halloj! Kul att "se" dig igen.
Jo jag har blivit stadstös, det har varit turbulent värre hos mig... det bidde lite trångt i vår relation, en skulle bort, så jag flyttade...
tyvärr, men jag kan inte leva så... Visst saknar jag mitt älskade hus, det var bara så jag, men det är inte värt det.

Nu är det operation "skämma-bort-mig-själv-för-att-hela-ett-krossat-hjärta" som gäller :) Man kommer styrkt ur en sån erfarenhet och det är ju en jäkla tur! :)

Tack snälla du för titten hos mig. Jag hoppas jag kommer i ordning snart här hemma, så jag hinner ägna mig åt min blogg. Tiden vill inte riktigt räcka till. När chocken väl släppte så har det varit flyttbestyr & försöka söka nytt jobb, för hela slanten.
Jag ägde typ allt i huset så jag har fått rensa och solla bort och bara ta det jag vill ha i lägenheten. Resten har jag kört upp till stugan. Jag har rensat ut allt gammalt ur mitt liv, kan man säga och startat om helt och hållet från början. Ett nytt liv i en ny stad! Det kommer att bli bra! :)

Kram på dig! Vi hörs mer.
Ska iväg ut med mina tjejkompisar ikväll. Det är strålande sol och vackert väder här i stan och vi ska ha kul!

Vero

Småstadsliv sa...

Oj jag glömde ju kommentera din och S, resa till Tallin. Vad skoj! Jag tycker ni är bäst! Kuligt att kunna göra sånt tillsammans med en vän.

Ha det gott
Kram Vero

synne sa...

Skepp ohoj.....
Hemma, tyst och konstigt.
Jag SAKNAR dig och ungarna.....
Men fick en glad överraskning nyss...
Peter och M och Nea kommer med Annette på torsdag kväll eller fredagen....
Så nu känns det lite lättare....
Bamsekram och tack för den här nästan hela veckan....
Kramis
Synne och Jimmy.

Vörteröl o Norrlands Guld sa...

Hej igen,vi kommer iväg.
Ska bli skitkul o Maritha är den som har drivit på mej.
Är för stolt för o ta hjälp annars.
Kramar från Fam Nilsson

annette sa...

Hoppas Du får en bra söndag!

Kram //annette

bakgrund