söndag 19 juli 2009

Den härliga naturen

Den här lilla gynnaren hittade vi i skogen häromdagen. Den satt så stilla att vi inte uppmärksammade den till en början. Inte var den speciellt orolig heller, satt kvar så vi fick fota den ordentligt. Jag började just fundera på hur den hamnat där. Med skräckblandat förtjusning gick tankarna till att vi kanske måste ta hem den och "föda upp" den. Då sprang den lilla rackaren sin väg genom snårskogen, på kraftfulla ben, samtidigt som han/hon flaxade tappert med vingarna. Tusan vet om det inte såg ut som lillfågeln lyfte en bit från marken emellanåt.
Min extremt djurintresserade 13 åring försäkrade att:
"det där mamma, är en fågel som kan lära sig flyga själv, en gång hittade jag och kompisen en sådan som vi kallade för Henry, och honom lärde vi att flyga."
Onekligen verkade det kunna ligga någon sanning i detta får vi hoppas, för fågeln var borta och tur var väl det. Jag menar, det var ju lika bra att jag inte släpade hem en till liten varelse. Det finns ju några som behöver mig redan ;-)
För tillfället är det ett antal fiskar som kippar efter rent vatten och en jycke, som inte vet om det än, men som ska få sina klor kortade en bit - så det så.

* önskar alla som tittar förbi, en riktigt skön julidag *

Andra bloggar om: , , , ,

7 kommentarer:

synne sa...

Vilken liten söt fågel.
Den var nog nästan flygfärdig så det var säkert ingen fara.

Här skiner inte solen idag.
Det regnar och åskan har gått här rejält.
Har lagt ut bilder hos mig.
Nu steker jag sveler. Det ska bli gott.
Kramen oss på Digernes.

Ann-Katrin sa...

Underbart!!!
Kram Ann-Katrin

Tant Grön sa...

Önskar även dig en kanondag!! /Gunnell

Cattis sa...

Synne:
Nej, jag vill tro att den klarar sig bra :-)

Vi har haft molnigt i dag, någon regnsskur, och så kvavt så blärk...

En svele skulle som vanligt sitta fint "slurp"

Ann-katrin
Ja, det är så härligt att gå i skogen så här års :)
Skickar dig ett mejl så småningom, förresten...

Gunnel:
Tack :)

Skatan sa...

Det är lika läckert varje gång man får chansen att se en liten fågel pröva sina vingar för första gången! Och du hann fånga den på kort därtill!

Sov gott,

Anna

Rosengeranium sa...

Hm, det låter som en björktrastunge och är ganska likt. Trastungarna har en ganska skumpig färd framför sig när de hoppat ur boet och de uppför sig gärna som dumma tonåringar som inte vet någonting men som gärna ska vara stora och klara allt (de matas fortfarande av föräldrarna en tid). En del av dem klarar färden till vuxenlivet, andra blir påkörda eller manglade på annat vis. Det är ganska sorgligt att vandra runt i trastområden när 'flyga ur boet'-tiden är inne.

Den här ungen har nog vett nog att hålla sig levande, och om det är en trastunge så fanns föräldrarna i närheten.

Sanna sa...

hehe.. roligt dotter :)

bakgrund