tisdag 14 juli 2009

Högt kolesterol ökar inte risken för hjärt- och kärlsjukdom

Finns det några absoluta sanningar, och vem kan man lita på?

Det undrar jag då jag läser saker som tre läkare, Lars Werkö, Tore Scherstén och Ralf Sundberg, ställer sig bakom, att ett högt kolesterolvärde inte alls är farligt för hjärtat, utan hänger i hop med kroppens immunförsvar.
Det förvånar mig ju inte ett dugg med tanke på vad som framkommit angående kost och hälsa den senaste tiden. Hur mycket av orsaken och boten till alla våra världfärdssjukdomar har vi egentligen svaret på? Hur skulle svaren se ut om inte läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin var inblandade? Hur många av sjukdomarna skulle finnas om vi levde ett mer naturligt liv, utan manipulerade och industrialiserade livsmedel och utan att pressa jorden på mer än vad den egentligen kan ge?

Och när ska margarinindustrin beläggas med totalförbud för sina vidriga reklamberättelser angående kolesterol och deras onaturliga produkter?

Visst är det intressanta frågor...

Intressant
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

smulan sa...

Cattis! Jag har p r e c i s samma funderingar som du! Ibland blir jag så konfunderad över alla nya rön ang. vår kost och propagandan med riskerna av förhöjt kolestreol - hur kan forskningen (?) ha haft fel så länge utan att någon reagerat tidigare? Jag kan inte förstå detta.

Fortsatt fin sommar!

synne sa...

Man bara frågar.....
Men får vi någonsin svar?
Tror inte det.

Cattis sa...

Smulan:
Det är alltför mycket ekonomiska intressen i många frågor. Det känns som om det blir en faktor i resultaten. Som att det inte skulle vara svårt nog att tolka forskningsresultaten korrekt ändå, utan den aspekten...

Det sunda förnuftet, som anses vila på ingenting, är nog ändå något att ta till ibland ;-)

Och vetskapen att auktoriteter inte alltid står med hela svaret.

Ha det gott och lev väl!

Synne:
Var och en får finna sina egna svar. Det gäller att sålla, använda hjärna, men framförallt hjärta, upptäcka vad som fungerar och inte låta sig manipuleras av alla "fantastiska" mirakelkurer.
Och framförallt - att njuta av livet!

Det är några av mina svar ;-)

Kram på dig käraste Synne

Bert sa...

Jag tror att det mesta av våra välfärdssjukdomar beror på onaturliga "livsmedel" och för lite motion. Naturligt fett, smör, etc. i vettiga mängder har liten betydelse för oss. Kanske rentav positiv, eftersom många vitaminer är fettlösliga.

Ät sådant, som du vet vad det är, så går det nog bäst. ;)

Cattis sa...

Bert,

precis så tror jag. Naturlig mat kan inte vara farlig... det måste vara det som vi manipulerat med som orsakar de "nya" sjukdomarna :-D

Anita sa...

Cattis återigen samma tankar...retar mig så på all reklam hit och dit! Det är så skönt med husbilssemester utan tv. Vi handlar i de lokala fiskaffärerna, letar upp de lokala gårdbutikerna, tyvärr fastnar vi då och då på de lokala fiken men det är aldrig delicato eller något annat fabriksgjort på dessa små mysiga ställen!Med andra ord är vi i Skåne där alternativen duggar tätt!

bakgrund