lördag 5 september 2009

* Annika Dahqvist och svininfluensan *

Debattens vågor går höga. Doktor Dahlqvist - alias fettdoktorn gick ut på sin blogg nyligen och berättade om sina åsikter om lchf och det goda immunförsvar som det ger och som därför bör skydda rätt bra mot exempelvis svininfluensan. Vilket rabalder det blev. Hon har både kallats farlig, sektledare och ovetenskaplig.
Enligt viss beprövad erfarenhet av allt fler personer fungerar den så kallade fettdieten alias njutmetoden, alias LCHF alldeles utmärkt för en stor mängd personer som inte fått någon diet alls att fungera "so far". Många har tappat i vikt, ännu fler har vunnit hälsa.
Men "det vetenskapliga underlaget är obefintligt". Som om vetenskapen skulle veta bättre.
Det tror jag på när forskningen angående vår föda blir ekonomiskt oberoende, och inte längre har samröre med livsemedels - och läkemedelsindustrin.

Svininfluensan är på gång nu. Enligt uppgifter i pressen är den likvärdig med en vanlig influensa, bara mer utbredd då det handlar om ett nytt virus. De grupper som drabbas är också en annan åldersgrupp än vad vi är vana vid. Många mellan 20-40 kommer att insjukna. Dödligheten beräknas dock inte vara högre än den vanliga årliga inflluensan.

Ändå anses det vara befogat att hela Sveriges befolkning ska vaccineras. Med ett vaccin som inte är helt klart ännu. Det rekommenderas till oss alla, även till gravida kvinnor. Trots att det inte testats på några. Det anses för osäkert att göra sådana tester. Därför ger man det till denna grupp, utan test. Någon mer än jag som ser det ologiska i det förfarandet?
Jo, vaccinet ska inte ges till barn under tre år eftersom nackdelarna med vaccinet anse större än faran med influensan för den åldersgruppen. Det tycker jag tyder på att vaccinet inte är helt biverkningsfritt.

intressant
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,
I pressen
doktor Dahlqvist A, B, C, D, E, F, G Svininfluensan: 1, 2, 3, 4, 5, 6,

4 kommentarer:

synne sa...

Godmorgon.
Fortfarande sjuk i influensan.
Hostar lite, febern är borta.
Ingen snorighet längre. Inte ont i kroppen längre.
Om jag ska vaccineras? INTE FAN!
Nu är jag ju snart frisk. Varför ge min kropp en ny chock? Finns inte den minsta anledning till det.
Det är som en förkylning eller influensa.
Det dör folk även i så kallade vanliga influensor med.
Nu får media och de så kallade experterna faktiskt sluta skrämma folk!

Här är det sol idag och det är skönt. Hoppas du har det med.
Ska duka fram frukost nu, för maken kom ner för trappan.
Ha en fin dag.
Kramen på dig.
Synne.

Anonym sa...

Här är en till som INTE tänker vaccinera sig!!

Anonym sa...

Svininfluensan är bara en liten valupptakt till riksdagsvalet.

Några smurfér på en myndighet satt och tänkte 'hur ska vi få mona', tillslut kom en av dem på, 'det tar två år att tillverka ett virus-vaccin', vi hittar på en influensa och så får vi se hur 'Fredriks gäng' reagerar/regerar.
'Fredriks gäng' tyckte att svininfluensan i pressen påminde om tsunamin och bestämde sig därför för att passa på och visa handlingskraft. Kort och gott fick en massa myndigheter i uppgift att tro på svininfluensan och utarbeta planer för att stoppa den (det går inte).
Medicinarna hade nu vaknat ur sin dvala och ett stort stort arbete tog vid, 'hur skulle man hålla detta vid liv?'.
'Monas gäng' fick nu stora problem 'fredrik' har handlat utan problem.
'Monas gäng' började prata mer om vaccin, hur skulle det fördelas och till vem?, problemet som nu uppstod var flera i ett, det fanns ingen influensa, vaccin eller annat problem, man hade återigen ropat 'vargen kommer' utan att 'gamle gråben' behagat infinna sig igen.

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

bakgrund