fredag 18 september 2009

Lchf- dag 3-8, samt ett lovord till Cocosa extra Virgin kokosnötsolja.

Jag började äta LCHF med frisk mod, den 10:e September och är alltså inne på dag nio. Jag tänkte lämna rapport var dag, men uppenbarligen har jag inte gjort det ;-)
Det finns så mycket roligt som ska göras här i livet att det skulle behövas fler timmar på dygnet för att hinna med.

Nu ska ni få en rapport i alla fall. Sammanfattningsvis har det gått alldeles strålande. Det som jag är extraglad över är att jag faktiskt åt några fantastiskt goda sockrade, varma munkar, vid mitt Gröna Lunds besök, utan att fortsätta äta socker/kolhydrater efter det. Jag klarade att begränsa mig och föll inte tillbaka i sockermonstrets grepp.
I går, dag åtta, var jag jättehungrig bara en stund efter frukost och var sugen på det mesta, inklusive sötsaker, då jag passerade Willys för att köpa det livsnödvändiga kaffet. Jag köpte dock en burk bearnesås istället, med inte alltför många E:n i. Sedan åt jag rejält av den på en hemgjort LCHF köttfärslimpa ur Skaldemans kokbok (tror jag det var - fick det av kära syster). Klockan var inte mer än kring nioblecket, så det kändes märkligt att "fläska" i sig så mycket. Det mest fantastiska var dock att jag höll mig mätt och nöjd till framåt 17 - tiden. Tänk så mycket tid man får över till annat då man inte måste äta hela tiden :-)

Jag tog en kopp té med Cocosa, dvs ekologisk cocosolja, mitt på dagen. Cocosa verkar jättebra. Jag har ätit det under några dagar nu. I början mådde jag illa och fick halsbränna av den. Tydligen är det så att det kan vara inkörsproblem då levern inte är van att hantera den sortens fett, och därför rekommenderas det att man börjar med små doser. Nu börjar magen tåla mer och jag ser hälsovinster redan. Till min förvåning faktiskt. Jag är helt klart piggare. Trots att jag blir väckt en till två gånger varje natt, är jag inte alls så trött som jag brukar vara. Efter att jag druckit någon med cocosa i, känner jag en värme och en ny energi efter. Dessutom har magen blivit alldeles väldigt välfungerande efter att jag börjat med detta.

Är magen glad är kroppen glad

2 kommentarer:

synne sa...

Det ser ut som det fungerar med den där cocosan. Men jag tycker namnet är lite avskräckande på nått vis.

Hoppas det är bra med er alla annars.
Här var vi ute och lekte. Alltså jag och barnen i huset bredvid.
Jag skulle handla från glassbilen och när jag skulle gå ner kom de med varsin ficklamapa för att lysa upp min väg hem.
Goa de där två.

Ska lägga mig tror jag. Nacken verker och huvudverken gör sig påmind.
Hörs kanske i morgon?
Kram och natta.
Synne.

H C Barregren sa...

Testa Holistics kokosolja. Den ärlskar jag!

bakgrund