fredag 11 september 2009

Sodexhos "mat"lådor - en liten utvärdering.

Sodexos matlådor har fått en liten utvärdering. Patienterna tycker inte om dem. En grupp politiker som inbjöds att smaka var inte heller överförtjusta. Läs artikeln här.

Själv fick jag "nöjet" att smaka en chili con carne al á Sodexo för ett par veckor sedan. Min dotter var inskriven vid Astrid Lindgren över dagen och blev serverad en uppvärmd portion av den alltid lika trevliga personalen. Vi fick veta att fördelen mot förr var att min dotter kunde få mat när hon var hungrig och inte behövde vänta på matvagnen.

Min dotter är förtjust i mat och brukar aldrig klaga. Det gjorde hon inte denna gång heller. Men, hon åt väldigt lite av någon märklig anledning. Sedan gav hon maten till mig.
Jag tyckte inte om det. Inte smakade det mycket likt rätten det skulle föreställa. Frågan var om det var mycket kött alls i måltiden...

Sodexho och dess masservering av undermålig mat måste väl vara en av de största skandalerna på senare tid. Att sedan Maria Wallhager sitter kvar med stöd av de borgerliga är rent av lika osmakligt, som maten hon sett till att sjuka människor bjuds.

Tack till MP som kritiserat detta.

intressant
tidigare inlägg från undertecknad. läs här:1, och här: 2, eller här. 3
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 kommentarer:

synne sa...

Kan det vara den där maten du blivit sjuk av?
Låter inte så allt för gott det där alltså.
Underligt att de får fortsätta med sin "goda" mat.....

Nu har jag varit i stallet med Elise. Det var så kul.
Ha det gott nu.
Krya på dig.
Kramen oss.

Max sa...

Hej,

jag har sett att du har uppmärksammat den undermåliga patientmat som serveras på Stockholms sjukhus. Därför tänkte jag informera om att mp, s och v nu har presenterat ett alternativ till Sodexo mikromat. Vi har valt att kalla den Hälsokök. Tanken är att patienterna ska erbjuds en à la cartemeny och serveras färsklagad varm mat inom 45 minuter - lagad av välutbildade sjukhuskockar. Köken ska rymmas i sjukhusen eller hos en närliggande restaurang. Förebilden är bland annat Hvidovre hospital i Danmark. Det är en viktig åtgärd för att lösa problemet med att cirka 40 procent av sjukhuspatienterna bedöms lida av eller löpa risk för undernäring.

Ni får gärna kontakta mig för mer info på max.ney@politik.sll.se

ABC - Svt
http://svtplay.se/v/1783957/abc/23_11_19_15?sb,p103287,3,f,-1 (spola fram till 9:15 min)

P4 Radio Stockholm
http://www.sr.se/Stockholm/nyheter/artikel.asp?artikel=3258283

Hvidovre hosptial
http://www.hvidovrehospital.dk/menu/Afdelinger/Kokkenet/?WBCMODE=PresentationUn

S, MP och V pressmeddelande om Hälsokök
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/mp_stockholmsregionen/pressrelease/view/haelsokoek-a-la-carte-ska-ersaetta-mikromat-paa-sjukhusen-s-mp-v-i-stockholms-laens-landsting-344867

bakgrund