tisdag 1 september 2009

* Svinsjuka rubriker ökar paniken *

Nu har första dödsoffret skördats och media passar på att skapa rubriker för att sälja lösnummer och bryr sig inte om bieffekten - en potentiell masshysteri.

Mannen som dog råkade ut för en hel del märkliga saker på vägen innan han "plötsligt" dog.
Till att börja med - möjligen viktigast av allt - han hade astma, och var därmed mer sårbar för influensa överhuvudtaget.
Då han ringde sjukvårdsupplysningen fick han lugnande besked, svininfluensan är inte "så farlig".
Så är det helt säkert för alla som i grunden är friska och det var säkert enligt instruktionen hur patienter ska bemötas. Vi får inte glömma bort att sjukvårdsupplysningen sköts av ett callcenter...

Det märkliga är, om uppgifterna i pressen stämmer, är att mannen sedan besökte både sjukhus, samt vårdcentral för att få hjälp att andas och på det sistnämnda stället uttryckligen ska ha bett om att få bli testad för svininfluensan. Det fick han inte. I stället fick han beskedet att nej.
Landstinget har rekommenderat att inga tester ska tas eftersom så många patienter kommer att be om det.
Visst är det en paradox om något. Om någon i detta sköna avlånga land skulle drabbas av symptom som skulle kunna vara svininfluensa uppmanas vi att genast kontakta sjukvården - för att avspisas.

Nej, så här kommer jag att göra. Jag kommer att leva som vanligt.
Jag tror nämligen att denna pandemi är precis lika farlig som en influensa brukar vara, varken mer eller mindre. Möjligen kommer den att kosta samhället mer då många kommer att insjukna. Sedan tillkommer allt besvär som hysterin skapar och allt vaccin som köpts in i vild panik.

Det klokaste som sagts i pressen på sistone är väl det som Annika Dahlqvist yttrade och fick pisk för. De som äter LCHF blir förmodligen inte sjuka. LCHF ger nämligen en frisk kropp med gott immunförsvar.

i pressen:
expressen, aftonbladet, sydsvenskan, sydsvenskan2, sydsvenskan3, sydsvenskan4, dn, svd, barometern, hd, aftonbladet (A.D), aftonbladet2(A.D)
intressant
Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

Ahsurup sa...

OK! Jag utmanar dig, jag brukar aldrig bli sjuk, jag äter bara vegetariskt och fullkornsbröd,undviker fett, dvs motsatsen till LCHF. Vi får väl se om du Dahlqvist eller jag blir sjuka.

synne sa...

Nu är det förkylt. Hoppas det går över tills vi ska åka.
Täppt i pipen og huvudvärk. Feber og snuffs...
Typiskt nu när svampen och lingonen står på vänt i skogen...
Jaja, får gå ut iallfall.
Ha det gott.
Kram Synne.

Anonym sa...

BMW автомобиль всех поколений безупречен во всем.
www.fedrado.ru Здесь представлены модели самых мощных и быстрых из всей коллекции BMW/
Секция M (motorsport) Power Лучшие авто

bakgrund