torsdag 10 september 2009

* Nystart med lchf - dag 1 *

I dag har jag gjort omstart med LCHF - kost. Jag ska försöka skriva varje kväll om hur dagen gått och om sockermonstret varit i farten. Hittills i dag har det gått hur bra som helst. Jag började morgonen tidigt, tidigt, med en skiva delikatessbröd, på den bredde jag rejält med bregott och leverpastej och på toppen några skivor gurka, till det kaffe med grädde.

Efter att jag lämnat barnen i skolan och rastat hundarna, satt jag och nästan somnade till som vanligt, trots att jag hade en lång lista med "att göra". som tur var ringde syster och räddade mig.

Det blev inspiration hemma hos henne och lite brunch, LCHF paj fylld med köttfärs och en kopp kaffe med cocosa. Det var så fett att jag nästan kände mig illamående. Det kan man visst göra när man inte är van, men man ska tydligen vänja sig vid det. Cocosa är kallpressad kokosolja som ska ha en mängd goda egenskaper och göra under för hälsan. När jag mumsat i mig mellanmålet och bläddrat igenom Litsfeldts kokbok kände jag ett stort behov att sova en stund. Jag lånade min systerdotters säng och sov ett par timmar. I köket sov Billy herdehund, 13 veckor och alltmer långbent.

Innan jag gick hem och tog itu med resten av dagen käkade vi korvgryta a lá Litsfeldt. Riktigt gott. Under eftermiddagen blev det en näve nötter och nu i kväll en omelett på två ägg och fylld med bacon och tomat.
Inget sug i dag. Alls.
Sockermonstret har hållt sig borta. Däremot känner jag mig lös i näsan och öm i halsen. Men det är ju en helt annan historia.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

jeg hadde det på samme måte, neste steg var hodepine og hoste. det varte i en uke, men ikke feber.
er det svineinfluensa?

synne sa...

Så har kanske även du fått besök av svininfluensan. Det var så det började med mig med. Så kom febern, lite frossa och trötter. Efter att näsan som varit lite rinnig slutade rinna kom hostan.
Så jag får nog säga välkommen i influensagänget.
Kramen på dig.
Synne.

bakgrund