torsdag 25 juni 2009

En dag i solen på Tom Tits

I går var jag "bonusmoster" och chaufför, vilket resulterade i att jag fick låna systers bil. Härligt när man får ha färdmedel hela dagen. Nu när jag inte har egen bil, uppskattar jag det så mycket mer. Så är det. Att ha för mycket saker gör ingen människa glad, åtminstone inte mig. När man har mindre, uppskattar man det man har så mycket mer.
Barnen var på äventyr både här och där, så jag hade bara en enda liten flicka med mig. Vi bestämde oss för att fara till Södertälje och gå på Tom Tits.

Väl där bestämde vi oss för att satsa på utomhusdelen, eftersom vädret var mer än lovligt bra. Vilken kanonsommar! Dottern frågade och frågade hela vägen från Frescati till Södertälje om vad Tom Tits var för ett ställe. Väl där var fritt fall det första hon såg genom staketet och gissa vem som var ivrig på att få komma in? Det var knappt jag hann betala biljetterna. Sen åkte hon fritt fall sisådär 24 gånger...
Emellan varven måst man ju förstås läska sig. Det finns en underbar uteservering där man kan sitta och se ut över arrangemangen, grönskan och blommorna. Helt underbart för en "grönsaksälskare" som jag. Och kaffe till det, denna ljuva dryck.
Tom Tits har verkligen växt och blivit mer fantastiskt med åren. Här hoppade en fisk upp och slog en volt, strax innan jag tog bilden. Synd att den inte dök upp just när jag tryckte av.
Vi vaskade guld, men fann inte just några guldklimpar då. Dottern bestämde att vi inte skulle satsa enbart på gult guld utan istället välja ut en stensort som vi tyckte var extra vacker och leka att det var värdefullt. Själv satsade hon på vita stenar. Jag fann ett par som blänkte vackert som kattguld. Och värdet sitter väl i betraktarens öga?
Trots att dottern fastnade så länge för det fria fallet, hann vi se lite mer av området. Fast det slog mig just varifrån idén med tvådagarsvistelser på olika evenenmang har sitt urspurng. Första dagen fastnar barnen för något extralockande. Andra dagen kan man gå vidare. Eller som vi, då det var en och en halv timme kvar av öppet tiden. Då ville lilltjejen se allt. Vi gick i en labyrint och jag fann sådant som jag är intresserad av. Tre olika stadier på en och samma slingriga växt.
Trots att det var sen eftermiddag sken solen nästan för starkt för kamerans bästa.
Nog blev vi alla fyllda av D-vitamin. Ändå var det inte plågsamt varmt eftersom det var så mycket lummig grönska att gömma sig ibland.
Här ska man pumpa upp trycket för att skjuta iväg en flaska uppför en vajer. Ett gäng tonårsgrabbar roade sig en lång stund med detta. När de gått för dagen tog de yngre över. Det var tungt att pumpa, så de fick hjälpas åt. Ett perfekt tillfälle att få kamrater genom att man har ett gemensamt mål.
Ett sista foto på solen som glittrar så starkt i den anlagda bäcken. Har ni inte varit på Tom Tits, åk dit. Utedelen är perfekt om sommaren och då det är svalare årstid finns det hur mycket som helst att pyssla med inomhus. En heldagsutflykt som är roligt för hela familjen!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

synne sa...

Dit får vi prova att ta oss en gång när vi kommer på besök.
Verkar vara ett himmla bra ställe.
Här är det varmt. Dotra ligger med huvudvärk, hon dricker för lite trots påminnelser.
Själv jobbar jag.
Men ska väl försöka komma ut och njuta av värmen.
Ha det bäst.
Kramen Synne, Dotra och Jimmy.

coolbettan.blogg.se sa...

Det såg mysigt ut att vara på utomhusaktiviteterna!
Jag har bara varit inne en gång men det var en upplevelse!
Jag tror och hoppas att maten går att räddas, trots att jag är tveksam till att frysa om halvtinad mat.
Maken säger att det inte är någon fara.
Jag har nu gjort det och vi får väl se om vi klarar att äta maten senare eller om vi får oss en bantningskur efteråt;)
Kram

bakgrund