fredag 14 december 2007

*** I stället för Idol ***

Så skönt att Idol är slut ;-)
Nu hinner vi koka knäck. Man KAN göra så här:
Två barn använder man till att ställa ut formar under tiden som man hackar mandeln.
Just det jobbet passar bäst om man avstår från att använda minderåriga beroende på att det tar för långt tid, alternativt hackar de sig i fingrarna...
Häll i dubbelt av det som står på knäckeformsasken. Koka så det bubblar och använd första bästa unge som springer förbi när du måste vila armen eller gå på toa.
När du kan rulla en kula av knäckedroppen som du hällt i ett glas kallt vatten är det dax att fylla formarna. Skynda på för smeten stelnar fort! Stadig hand är en fördel. Om du har en tonåring som är pricksäker kan ni ösa knäck i tandem. Akta bara så ni inte krockar eller välter formarna. Knäcksmet är hett!
Tja, sen är det är färdigt är det bara att ställa in knäcken i kylen så den stelnar. Håll den undan tills jul i väl förslutna burkar. OM det prasslar i kylskåpet under natten ~ spring fort!
Det kan vara knäcktjuvar på gång...

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Joanna Svensson sa...

Jo då den sista Harry Potter boken kommer att läsas. Tyvärr sträckläser jag dem och är lika ledsen varje gång över att de är slut. Åh knäck så himla gott. Jag bör fånga varje tillfälle att finna julstämning då vår stad är grå och regning. Hoppas att kvällen har varit mysig...

Ninni sa...

Mmmm, va gott det ser ut! De blir nog fort uppätna...

bakgrund