fredag 14 december 2007

*** Var är kryssen ? ***


Maken har tuggat kött och fisk sedan skandalen uppdagades. Nu har han fått mig att vara tvungen att bidra med ett inlägg. Jag som tänkte, suck. Att det fuskas vet man väl. Börjar man bli en cyniker då? En som inte bryr sig?

Nejdå, så är det inte, det börjar bli svårt att veta vad man ska våga äta bara...
När jag var barn och handlade med och åt min mormor, som står för många av mina barndomsminnen, handlade vi ofta varor med kryss. Mjölken var kryssad då datumet var "kort" likadant med köttfärs och andra färskvaror, pålägg, ost osv. Kryssmärkta varor betalade man halva priset för. Det var en liten Ica butik och en liten konsum butik och de använde sig båda av kryssmärkningen utan att gå i konkurs.

Det är kanske möjligt för Ica butikerna med sina feta vinster att ta upp den gamla traditionen med kryssmärkning. För visst är det synd att kasta mat som fortfarande är tjänlig? Men att märka om den som färsk och nymald är ohederligt. Och att blanda illaluktande färs i ny...men hallå...I say no more...

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Ivana sa...

Äsch, ingen har ju dött av köttet, för bara 50 år sedan åt vår farmor, farfar, mormor & morfar kött som garanterat hade fler baciller på sig än de som kommer från ica! :)

Cattis sa...

absolut, håller med, så därför kan man vara ärlig med åldern och sälja ut det ;-)

Paula sa...

Jag har handlat flera kilo köttfärs till halva priset nu....jag är övertygad om att färsen nu är MYCKET fräsch, men folk handlar inte! Har lagat hundmat imängder, julköttbullar osv.
Fortfarande finns det affärer som "kryssmärker" både där vi bodde tidigare och här i Ludvika. Vi handlar ofta dessa varor till hundmat, gillar det bättre än burkmat, för vem vet vad det egentligen innehåller?
Ha en riktigt skön tredje advent!
http://paulaz.se

Cattis sa...

paula: säkert helt superb hundmat och även människomat ;-) och helt säkert bättre än hundmat på burk. Färsen har säkert aldrig varit så bra som nu, bara passa på.
Önskar även dig en underbar och stressfri tredje advent.
(kom inte in på din blog?)

bakgrund