måndag 3 december 2007

*** 1:a advent ***
I går var det första advent. Det firade vi med tända ljus förstås

Än en gång bakade vår gäst ett sats med lussebullar av prima sort.

Nu har jag vinkat av våra besökare vid Centralen. De lämnade ett regnigt Stockholm - väntar på besked om att de kommit säkert hem till Digernes.

På tåget blev jag och övriga passagerare åhörare till en ung tjejs öppnenjärtiga och tämligen privata, för att inte säga intima prat med en mobiltelefonskamrat. Inte ens då en av mina medpassagerare som satt mittemot den unga damen inte kunde vara tyst längre, förstod hon att hon borde dämpa sig -för allas skull.
"Väldigt vilka intressanta samtal vi får ta del av" sa den medelålders damen och fick respons av flera andra medelålders medpassagerardamer.
Den unga mobilprataren fortsatte med samma volym och samma ämne. Då hon gick av vid Medborgarplatsen tog en annan ung dam vid.

Hennes samtal var lite mindre pinsamt, lika privat och ännu mer ljudligt...

Och jag konstaterar ~jag börjar bli tant ;-)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

huga sa...

:D tant...! ja jag vet inte om man är tant eller om man inte vill delge hela världen sitt privatliv...som tyvärr så många unga verkar vilja göra..inte är du tant inte! vi har bara en annan uppfostran, eller syn på livet..!

Cattis sa...

ja nog börjar det känna så ;-) Kan inte minnas att man var riktigt lika frispråkig. och var man det och blev avslöjade blev man som en tomat...
Men tjejerna på tunnelbanan verkar helt ogenerade.

bakgrund