tisdag 11 augusti 2009

Billys nya flock

För 1,5 år sedan fick jag denna lilla juvel hemkörd. Det känns inte så länge sedan egentligen. Damen har ändå gått från att vara en liten lurv som sov på mattes huvud, kissade lite här och var, och tuggade på det mesta till att bli en hyfsad madame som lyssnar till sin matte.

Kattmadamen på bilden nedan har bott hos oss i tre och ett halvt år. Då hon kom från kattvärnet till oss hade hon sin kompis, som hon levt tillsammans med hela sitt liv, med sig. För bara någon månad sedan blev hon ensam kisse i huset då "brorsan" fick sova pga diabetes. I dag fick hon stifta bekantskap med Billy för första gången.
Denna lilla varelse, som är en vit herdehundsvalp, har haft ett riktigt äventyr i dag. Han har veterinärbesiktigats och varit med sin uppfödarmatte på jobbet, tills tre glada tjejer och deras mamma kom och tog honom med sig. Han har kissat utanför mc-donalds i Arvinge, vägrat åka hundbur kategoriskt, sovit i knät på lillmattarna, bajsat på balkongen och kissat i hundbädden. (vilket för övrigt diabeteskatten gjort före honom...) Till sist hittade han husses fötter och somnade på en hög med sladdar och sov under tiden som 2,5 lp-skivor blev överförda till modernare media.

Då matte, bloggaren själv, nattat minsta matten och till sist föst in den stora/lilla amrisen till barnkammaren för att få lite lugn och ro kunde jag avnjuta hur husse (som sagt nej, nej, inte, inte till en jycke till) rastade denna, utan resultat,(det luktade väl fel) talat om för jycken att det var spegelbilden han skällde på, att jycken inte fick bita vare sig husse eller husses väska eller sladdar samt hämtat den ratade hundbädden, som han som sagt redan gjort om till toalett.
Husse spolade av bädden och lilla Billy undersökte vad som fanns under sängen. Av någon outgrundlig anledning låg där en torr disktrasa som fick både skäll och blev omskakad. Sedan fann valpisen ett gammalt grisöra som "amrissyrran" glömt. Det blev tuggat på en stund tills valpisen blev trött och somnade bredvid sängen på husses sida.

Fortsättning följer under morgondagen då underverket helt säkert kommer att fotas, och fotas, och fotas...

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

synne sa...

Men var är bilderna då?
Nu blev jag besviken...
Kram Synne.

Cattis sa...

De kommer. Men jyckarna är ju bara still när de sover ;-)

bakgrund