torsdag 13 augusti 2009

Regler för valpar.

Min nya familj tror att jag är Einstein alltså. Det är ingen måtta på allt som de vill lära mig bums. Alltså bara hör här. Man ska kissa och bajsa ute. Balkongen är inte ute. (?) De har t. o. m ställt för saker så att jag inte kan gå på toaletten där... skit också. Sedan får man inte bajsa på matten, inte kissa under bordet, inte bajsa på grenuttagen. Ja ni hör. Tror ni att det räcker med det nu då?

Skulle inte tro det va!
Sedan kommer bitreglerna. Man får bita på märgben - inte på fingrar. Man får bita i leksakskaninen - inte på tröskeln. Man får bita på grisen som piper - inte på skorna. Man får bita på grisörat - inte på hälarna. Man får bita på leksaksfisken - inte på byxorna, lakanen, täckena, filtarna. Ni hör ju själva. Hur ska jag kunna hålla reda på allt detta??
I alla fall har jag varit ute på två gånger idag. Första gången med husse. Då kissade jag och han sa att jag var såååå duktig. Sedan kom det en somalisk tant springande ur porten. Då skällde jag - springa omkring på det sättet, alltså! Då blev tanten rädd och sträckte upp händerna i luften. Jättekonstigt.
Andra gången, efter frukost, gick jag ut med matte och Carole, min hundkompis som visst också bor här. (hon är en riktig besserwisser och ska sätta mig på plats lite då)
Vi hälsade på en tant och en stor springerspaniel som heter Dogge. Han kände vi tydligen sedan tidigare, så man fick hälsa på honom fast han var så stooor.
Sen lekte jag med min kompis i hundgården.

Nu ligger jag på golvet och surar.
Man fick visst inte äta sladdarna bak på den stora svarta lådan. Det var INTE lakritsremmar och nu måsta matte köpa nya sladdar till husse. Det tog mig 15 sekunder att bita av flera stycken, men det var visst ingen bra prestation trots allt.

Det är hårt att vara valp.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Elisabet sa...

,-)

Läser och smajlar.

Blir glad.

synne sa...

Inte lätt att vara valp nej.
Fråga bara vår Mats.
Han hoppade och lekte med en sak han inte fick leka med.
Fick en fiskekrok i benet. Så hussen måste till vetrinär för operation för att få bort kroken...
Så livet som valp är inte lätt...
Kramen Synne.

Cattis sa...

Elisabet:
han gör mig glad också med alla sina tokerier. :-D

Synne:
Stackars Mats. Hoppas det reder ut sig och läker fort.

bakgrund