torsdag 27 augusti 2009

När nöjde du dig sist med 12- 13 chips till fredagsmyset?


Sveriges Konsumenter har KO-anmält, OLW, Coca-Cola och Big Bear.

Varför?
OLW påstår exempelvis att en portion chips innehåller 9gr fett. Då räknar de med att alla förstått att en portion består av ca 12-13 chips, dvs 30gr. Det betyder att om du köper hem en stor mysig 300grammare på fredagen räknar de med att du ska dela den med nio goda vänner, alternativt plocka ur rätt antal chips och lägga undan påsen till nästa vecka. Sitter du ensam och ugglar varje fredag, räcker den stora påsen tio fredagar.

Coca-Cola då? Tja, bland annat tycker de att en halv liter cola består av två portioner. Kom ihåg det när du slurkar i dig hela själv. Du har just druckit dubbelt så mycket som du "skulle".

Fast... ungefär sådana var portionerna då jag växte upp på 70-talet - faktiskt. Those were the days.

intressant
Andra bloggar om: , , , , , ,

7 kommentarer:

hugan sa...

Menar du på allvar att jag får äta 12-13 chips iaf.??? Jag klarar det bara jag får!!!! Har ett enormt chipssug just nu!! Försöker ju enligt GI/LCHF, veckorna går bra...MEN SEN DÅ...? Karraktär är inte min starkaste sida om jag så säger.. ;)

Cattis sa...

haha... ja om du håller dig till dessa chips har du ätit en portion enligt OlW. Men inte ingår det i lchf heller ;-)

hugan sa...

skit å :(

Ann-Katrin sa...

Tja, jag är nog en av dem som faktiskt nöjer mig med 12-13 chips. Sedan brukade chipspåsen ta slut i alla fall eftersom jag inte bodde själv och den andra personen var ett chipsmonster... Nu har jag bara chips hemma om det är spelkväll och de som då blir över brukar bli liggande och liggande och liggande och liggande och... Ja, du förstår. Jag har andra laster...

Cattis sa...

lucky you :-)

Då äter du bara en portion då ;-)

skulle vara kul att göra en undersökning över hur många som gör det. Vi har blivit så omåttliga.

På 70-talet som sagt, då jag var barn, delade familjen på en 100gr påse. alltså 25 gr var. alldeles perfekt ur hälsosynpunkt och vi var nöjda och tuggade varje chips varsamt.

Anonym sa...

Jaa det var mindre förpackningar på den tiden. Sedan kom en "tid", då en ung man kom in i hushållet. Han åt enormt med chips! Var ungefär som en grävskopa skulle ha grävt i skålen. Undrar just, om den unge mannen över huvud taget kände vad det smakade ?!?

synne sa...

Vi har nästan aldrig chips hemma. Inte är det så gott heller när man läst vad de innehåller.
Men Har vi mot förmodan en påse hemma så är jag nöjd efter bara några minuter. Så en påse för mig räcker länge...

Läsk ja, vi köper knappt det heller längre. Vi har en wassermax där vi gör kolsyrat vatten som vi smaksätter med saft. Hemkokt så det är sagt. Går lika bra det.
Nu ska vi äta frukost, se på hur stormen river i all växtlighet. Så ska vi fara över och handla.

Ha en fin helg nu.
Klems Synne.

bakgrund