tisdag 27 november 2007

*** Besök på Q82 ***

Dottern och jag besökte barnneurologen idag för en av alla rutinkontroller då man är född med ryggmärgsbråck. På vägen dit behöver man ibland köpa sig en tidning med lockbete i...
I dag bestod lockbetet av en rulle klistermärken i en glittrig pappförpackning.
"Den är det nog bäst att spara tills man kommer hem" konstaterade dottern snusförnuftigt.

När man kommer till avdelning Q82 som är en dagvårdsavdelning får man lämna in sitt lilla urinprov, väga och mäta sig. Dotterna hade blivit lång och smal - som sexåringar ju ofta är.
Det bästa med dagvården är ändå leksakerna. I dag hade dockskåpet haft besök av en marodör av stora mått. ALLA rummen i huset såg ut som det varit jordbävning.
Dockan Erik låg svårt chockad uppe på taket och ville inte komma ner om han inte fick hjälp.
Dockan Molly lovade att hjälpa till om någon STOR människa kom till undsättning. Dottern var självklart volontär. För stackars dockorna så de hade det hemma hos sig...
Efter en stund blev det så här fint i stället. Alla rummen var uppstyrda och de trasiga och överflödiga möblerna ställde vi undan.
Dockan Erik är en riktigt ful fisk. När allt var klart lät han en ANNAN dockfröken flytta in i stället för Molly, Här sitter de i soffan och pussas. Vilket sätt!
Vi lämnar dem åt sitt öde och tar med oss dockan Victoria in till undersökningen. Idag var det en cystometri som skulle göras. Cystometri är kraftigt förenklat, en undersökning där urinblåsans funktion mäts.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

hugan sa...

duktig dotter du har! men de blir väl tvungna att bli det..!
Har ni kommit på semestermålet för vintern?? Svenska fjällen kanske??
*tyckerhonsomälskarskidåkning*

Cattis sa...

Jo hon är en duktig tjej. Hon har ju varit med om en del men alltid blivit väldigt bra omhändertagen av all sjukvårdspersonal vid Astrid Lindgrens sjukhus.
Mm jo du gillar ju sånt du ;-)
Själv är jag ju en fryslort och ska till värmen! Vi har inte hunnit boka/bestämma exakt resmål ännu. Men att planera är ju en del av nöjet!

bakgrund