måndag 26 november 2007

*** Utan barn FINNS ingen framtid ***


Läser om hur artisten Camilla Henemark väljer bort barn för miljöns skull. Vi ska helt enkelt rädda planeten genom att sluta föda bebisar. Vi måste ta hand om de som redan finns.
Jo det låter väl bra...? eller...?

Å sen då? De som blir kvar på slutet? För mänskligheten kommer ju obönhörligen att dö ut om vi anammar den tron. Näe jag måste säga - tvärtom. Lyssna på det som miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand förmedlar. Föd barn! Barnen är verkligen själva motivationen till att förvalta miljön och se till att det finns en framtid för kommande generationer. Ta väl hand om våra barn så de får goda förutsättningar för att bli kloka och empatiska vuxna männiksor.

Jordens resurser räcker om vi förvaltar dem väl.
Jag är av den naiva och hoppfulla tron!


Andra bloggar om: , , , ,

8 kommentarer:

Lilla B sa...

Kunde inte skrivit det bättre själv!

Cattis sa...

tack ;-)

Anonym sa...

Nu tror jag ju inte att Henemark menar att människan ska sluta föda barn helt och hållet, och dö ut lär vi inte göra om vi inte gör det av svält.

Jag tror däremot på barnbegränsning, då jorden faktiskt ÄR överbefolkad och det blir ju inte direkt mindre folk när vi hela tiden ynglar av oss...

Just nu funkar det väl, men om femtio år.. eller hundra, hur blir det då.

För 25 år sedan var vi 4 miljarder människor på jorden, nu är vi 6 miljarder.. så man kan ju gissa att vi om 25 år är runt < 9 miljarder människor, och om 50 år .. tja. det tål att tänkas på.

Fullt blir det iaf.

Anonym sa...

Instämmer helt med sista "talare"

Cattis sa...

anonym och anonym:
Det är möjligt att Henemark menade somn ni påstår. Men det framgår inte av artikleln utan är en tolkning.

Anonym sa...

"– Jag vill inte ha egna biologiska barn, eftersom jorden redan är överbefolkad och det tär på naturresurserna. Vi behöver inte bli fler människor, utan vi behöver ta hand om dem som redan finns, säger hon."

Det enda hon säger är ju att HON inte vill föda fram barn i en överbefolkad värld, inte att vi ska sluta föda barn helt och för gott. Det är helt och hållet bloggskribentens tolkning.

Vi behöver inte bli FLER människor = fler än de miljarder som redan finns. Uppenbarligen föder vi mer än ett barn per skalle i snitt som det är nu, eftersom befolkningen ökar.

Cattis sa...

anonym:
Vi tolkar tydligen artikeln olika ;-)
Det här med barn eller inte är en het potatis har jag erfarit många gånger. men jag tror fortfarande att vi får plats och fler därtill om vi nyttjar det lilla klot vi har på ett förståndigare sätt. Sen behöver ju inte ALLA ha biologiska barn självklart. Det kan ju finnas många anledningar till att inte kunna eller vilja föda barn.

Anonym sa...

Läs gärna webbsidan http://www.vhemt.org/
som handlar om detta. Framtid finns visst utan människor, det kommer ju fortfarande finnas djur och växter! Människan är ju bara EN art, det försvinner ju en massa arter hela tiden, så det skulle ju inte göra så mycket om just den arten försvinner, tvärtom kan det ge chansen för andra arter att överleva.

bakgrund