
Vad gör man bäst med ett gäng överblivna äpplen tänkte jag. Så mindes jag min farmors äppelkaka. Min farmor bodde i en lite vit gullig stuga med äppelträd runt om. Varje höst gjorde farmor äppelkräm, äppelmos och den allra ljuvligaste äppelkaka som hon bjöd sina sugna släktingar på under vintern.
Nu är kära farmor för länge sedan en ängel och något exakt recept har jag ju inte. Det tror jag i och för sig inte att farmor hade heller. Hon bakade, saftade, syltade och lagade mat allt som oftast utan recept. Jag tänkte att jag gör det samma. Så äpplena skalades och skivades i en

Ljuvligt gott med vaniljvisp till och några rester blev det inte. Farmor gjorde sin kokade sin så på marsanpulver och blandade i vispgrädde. Så var hon oxå en riktig matmamma.
Tack farmor Elsa för alla goa minnen.
Andra bloggar om: äppelkaka, vaniljsås, recept, foto, bild, fest
4 kommentarer:
Å, så gott det ser ut, och ännu godare smakade det säkert när du hade din farmor i tankarna...
Ninni
japp - det var verkligen mumma :)
Det såg så gott ut, bakade en själv som jag delade med dom i granngården.Gissa att det var poppis.
jojo, tror jag det. här blev det inte en smula över trots att W inte ville ha och L stannade i vh över natten
Skicka en kommentar