söndag 29 mars 2009

* Dagens stora nyhet*I dag övergår vi till sommartid. Vi har använt oss av sommartid sedan 1980.
Ändock är det "dagens nyhet". Vi ska inte glömma att ställa om klockan säger man i Oskarshamn. Äntligen säger man i Sydsvenskan. I Aftonbladet berättar man den stora sensationen att sommartid ökar risken med hjärtinfarkt med 5%. Att flytta tillbaka klockan då det blir vintertid är däremot gynnsamt för hjärtat. Det vet man eftersom man forskat på det vid Karolinska Institutet bevars.
Så här är det enligt min teori. Då vi ställer om till sommartid försover sig folk och får panik då de upptäcker det. Voilà. Stressen utlöser en lurande hjärtinfarkt...
På hösten drar vi istället en suck av lättnad då vi inser att vi FÅR gå omkring i morgonrocken en timme till. Klart det är gynnsamt för hjärtat, men dock ingen världssensation och inget som JAG tycker är värt att forska på.
Vad säger ni? Kanske man i stället skulle ta lite prov på olika margariner för att se om de innehåller några kemikalierester. Och sen kanske man skulle forska lite på vilka effekter dessa kemikalier har? Det vore väl mer intressant, enligt mitt tycke...

Andra bloggar om: , ,

9 kommentarer:

huga sa...

Tycker det är otroligt onödigt att hålla på med klockan så här...förstår inte alls syftet!
En timme gör varken till eller från vad jag kan förstå....fast det känns i kroppen! om jag inte inbillar mej.?

Cattis sa...

jo, det tar någon vecka att vänja sig.
På våren...
På hösten tycker jag bara att det är sköööönt :-D

Anonym sa...

...och vad har detta med margarin att göra?

synne sa...

Jag förstår inte syftet med det här vridandet fram och tillbaka. Man blir så less på hösten när det blir mörkare på kvällen. Det är ju då jag vill ha det ljust...
Kramen Synne.

Garlica sa...

SV: Tjejen som gav mig kallar sig själv för Julkulan...! Hon är en otrolig och en stark person som gått igenom mycket. Så den var väldigt speciell för mig att få..
Ha en fin söndagkväll!

Cattis sa...

anonym: inget, mer än att jag tycker det är en viktigare fråga att forska på än sommartiden.
synne:För mig kan de gärna skippa det där med att jockla med klockan. Fast det är skönt på hösten när man luras att tro att man fått en timme. Egentligen har man ju bara fått tillbaka den som man blev berövad under våren...
Garlica: Jag förstår det. Det finns en hel del speciella vänner runt om på bloggarna. Har kilat in lite hos julkulan oxå. Blev ju nyfiken.
:-)

Hoppas ni alla haft en skööön helg!

coolbettan.blogg.se sa...

Det tycker jag med att man ska forska om istället!
Jag tycker detta med klockan är segt, men i morse kändes det som om jag sov en timma längre, gick inte upp förrän kl.06;)
Tur att du har fantasi för jag vet inte hur jag får igång filmkameran och jag tror inte familjen skulle uppskatta det lilla upptåget med en film;)

Ulla sa...

Det är lite, förresten mycket mer tuggmotstånd i polarbrödet än i dina oopsies. Men de var kanongoda de med. Man kan ju se dem som fikabröd.

Mors Deka sa...

Jag känner fortfarande av tidsomställningen, trots att nästan en hel månad gått. Jag är supertrött varje dag.

KRAMEN!

bakgrund