tisdag 3 mars 2009

* Vad ska vi göra med all gammal Becel? *

Den tolfte februari mejlade jag den lokala Ica handlaren här i Nynäshamn.
Jag informerade kort om Becelldebatten och bojkotten av Unilever.
Jag undrade om den avlånga skylten som hängde framför de välmatade raderna med Becel och som förkunnade "HÄLSA" var något som de var ålagda att skylta med uppifrån eller om de fick ta beslut på lokal nivå om de ville ha den där eller ej.
I dag fick jag svar.

Jag uppskattar att du kontaktade oss, vi har tagit bort "hälsobudskapet" från Becel och får väl se om någon annan information till kunden ska upp så småningom.

Även om svaret inte var så utförligt ser jag det ändå som ett steg åt rätt håll.
Skylten har hängt på halv flagg en längre tid nu, eftersom "någon" (inte jag) haft sönder ena hörnet på skylten. Dessutom har jag inte sett att Becelberget blivit mindre, trots att smöret i stapeln intill tagit slut flera gånger under samma period.
Antingen fylls Becelen ihärdigt på, eller så står vi inför ett nytt miljöproblem.
Var ska all gammal härsken Becel ta vägen?
Eller är den kanske så välprocessad att den håller i all evighet...


Andra bloggar om: , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kan berätta! Det körs stor reklam på TV för hur bra Becell är!! Kolla!!!

Cattis sa...

mmm... brukar gå på toa då reklamen sänds, det handlar ju bara om att sälja en massa skit som ingen behöver egentligen ;-)
Synd att de inte slutat köra Becellreklam än :(

Garlica sa...

Det är ju oxå en fråga! *fniss*
Bra intiativ!

Nässelblom och choklad sa...

Tack för kommentaren hos mig. Kul att höra av dig. Har själv inte hunnit med varken att blogga eller hälsa på hos andra särskilt mycket på sista tiden. Angående det här inlägget - Bra jobbat! Vad viktigt det är att vi alla försöker ta sådana initiativ för att förbättra utbudet av mat och informationen om innehållet. Ha det bra.

coolbettan.blogg.se sa...

Jag ryser!

Anledningen att jag fick en färgad sa snyggtandläkaren var att jag inte skulle tappa bort den, samt att genomskinlig gulnar med tiden och ser hemsk ut.
jag är så stilig i min blåa;)

Charlotte sa...

Jag hoppas du inte trodde att jag blev ledsen för att du skrev att mitt inlägg var lite rörigt... det var bara kul att få en puff.. jag menar det och fick mig att redigera lite också. Annars är jag bara en sådan som skriver på och då blir det ibland hur tokigt som helst. Men över till Becel nu.
Min mor blev rekommenderad av sin läkare att använda Becel, efter sjutusen argument emot från min sida har hon gått över till Bregott. Jag undrar vilka belägg den läkaren hade eller var han måne sponsrad för att ge reklam åt något som inte ens är nyttigt. Jag har jobbat på en skola där man bla hade lättmargariner och bregott, bregott askarna var FÅ... gissa vilket smör barnen letade efter? Jo Bregott men det var inte bra så det skulle inte köpas in mer.
Så du bor i min grannkommun du?

smulan sa...

Bra Cattis! Jag hoppas att vi snart slipper se Becel, Lätta och andra usla margariner i våra affärer.

bakgrund