fredag 6 mars 2009

~ uppmärksamhetstörstande Fredrik? ~

Lästekostdoktorn i går om Fredrik Pauluns bloggutspel. Han tycker att LCHF -människor är arga. LCHF- människor är det en ny etikett som finns nu? Det ger oss ju ännu en möjlighet till fördomsfulla generaliseringar ;-)
Antar han menar de som äter LCHF - kost dårå... Och alla som gör de ska alltså vara arga.

Problemet är att jag tycker jag blir mer jämn i humöret då jag äter på det sättet.
Vet inte vem som varit så elak mot Fredde. Har inte brytt mig så mycket om honom alls, mer än att jag vet att han förespråkar GI - kost, som jag tycker liknar LCHF fast med ett högre kolhydratintag och då långsamma kolhydrater. Det är nog ett par dieter som är lite som syskon och som skulle kunna ha ett samarbete, där man tänker sig att man är mer åt LCHF- hållet om man har större problem med kolisarna och kanske äter mer GI-likt om man tål dem bättre.
Sen är det ju det där med fettet då... Fredrik är mer rädd för mättat fett då. Men det är ju oxå något som man kanske skulle kunna ha en fruktbar disskussion kring utan att provocera folk. För nog är det provocera som han vill den "lille rackaren" då han skriver om arga människor och att de ska äta mer banan. Eller så är det uppmärksamhet han söker och tyvärr fick av mig då. Shit, nu åkte jag dit;-)
Men arg? Nej, inte med bästa vilja i världen, möjligen något förvirrad.
Sedan slängde han ur sig en skopa med insinuationer om LCHF - rörelsens ledare, nu börjar det låta sekt, som skulle tjäna fett med pengar. Även där blev jag förvirrad och höll nästan på att hålla med. Insamling till dator åt Annika, kanske var magstarkt ändå. Hon är nog rik.
Men si, det är just det hon inte är.
Överskottet från hennes böcker stoppar hon inte i egen ficka utan sätter in i sin fond. Men gå in och läs hennes egna ord här. Det är bättre än att fundera på egen hand ;-)

Fredriks stenkastande fick mig även att börja spekulera, tyvärr, om hur mycket stålars han själv dragit in på sin GI-rörelse? Tydligen inte tillräckligt för att inte känna sig avundsjuk.

Nä, blä. Ett sådant onödigt krigande.

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja din blogg sätter verkligen ord på det jag känner.... och nu igen har Paulin skrivit på sin blogg att han fick det bekräftat att det var som han sa...alla LCHF är arga och det var beviset...förstår någon? Det jag tolkar är att från att vara en frontperson som förespråkar något som kan vara bätte än livsmedelsverkets rekomendationer till att ha blivit en ren katastrof....Vad vinner han på detta förutom uppmärksamhet...inget alls. Yrkesstolthet vad är det?. Ps.Jag är inte en sektmedlem av LCHF, men väldigt kritisk till livsmedelsindustrin och alla dess kemikalier vi luras äta, särkilt margarin i alla dess former. MVH Hulda

Willewira sa...

Det finns fanatiska personer inom alla former av rörelser skapade av människor. Det må vara religion, politik, matteorier etc...
Så länge det finns människor som inte klarar av att andra har andra åsikter, utan känner sig hotade av det så finns det fanatism.
Och med den kommer konstiga, dumma och helt obegripliga kommentarer.

Fredrik kan dock ha rätt i att högt kolhydratintag skapar ett ojämnt humör, vilket är ett resultat av att blodsockret åker berg och dalbana.
Nu är jag ingen kostexpert, men vad jag förstått så är det inte fettets fel, utan sockrets.

Den som vet mer får gärna göra sin röst hörd...

Ha en skön söndag!
kram
Willewira

Anonym sa...

Det var väldigt väl vald bild på apan med banan. Han har precis samma blick som Paulun. Kan det vara banansuget som ser ut sådär?

sussi sa...

När folk diskuterar kostval brukar människor generellt sett reagera med ilska; eftersom det är så personligt.

Det gäller inte bara batningsdieter, utan om man valt att äta vegansk/vegetarisk, om man är muslim eller äter kosher.

Mat är en överlevnadsfaktor, en socialfaktor och ger njutning. Men vi kan också bli sjuka av det. Precis som religion, drivs det missioner för att rädda de förlorade fåren

Cattis sa...

Ja, sannerligen triggar det där med maten igång oss.

Men att det skulle vara en sekt eller en religion...

Kanske för vissa, men så långt vill inte jag gå i allafall ;-)

bakgrund