torsdag 26 mars 2009

Socialstyrelsens folkhälsorapport är här!

I går kom socialstyrelsens senaste folkhälsorapport. Den visar att vi slutat öka i vikt. Ungefär samtidigt som vi börjar äta mer smör.
Vad drar då socialstyrelsen för slutsats av detta. Jo, så klart att vi slutat öka i vikt. Detta kan man se i utredningen, beror till 80% på minskat intag av kolhydrater. Vi har ökat vårt intag av matfett och samtidigt minskat vårt genomsnittliga energiintag.
Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm säger att detta kanske visar på att vi börjat äta bättre!

Fantastiskt! Nu kanske socialstyrelsens rapport kan få Livsmedelsverket att åtminstone fundera på att revidera sina kostråd. Det vore uuuuunderbart!
Uppenbarligen är vi olydiga så det räcker och blir över. Så här såg det ut i gräddhyllan i den lokala butiken i går kväll...
Men, på margarinhyllan är det fullt med nya produkter. Visserligen är hälsobudskapet borta från becelen men nu sitter det ett litet erbjudande vid den nya lättaprodukten. Om man köper den får man en fettsnål produkt med dagens dos av aktiv bakteriekultur... WOW. Inte visste jag att jag saknade den dosen!? Hur mycket smet måste jag äta då?
Jo, och så kan man samla oblat från lättaförpackningarna ( vad tusan det nu är?) Om man lyckas muffla i sig innehållet från 15 askar, får man ett par fula skor i belöning.
Det är bara att fylla i blanketten och skicka i den tillsammans med de 15 oblaten. Sen får man lösa ut skorna mot 35 kr i postförskott, under förutsättning att de inte är slut.

Fantastisk! Hur kommer det sig att den kampanjen kommer just nu? Och varför tillverkas det ständigt nya lätta produkter? Hela butikshyllan är ju full av olika varianter. Smöret däremot tar ständigt slut, utan kampanjer och erbjudanden.
Jag bara hoppas att margarin som inte säljs hamnar på äldreboendet eller i skolans matsal...

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

synne sa...

Men, har de kommit fram till det? Så bra. Kan det vara något som de funderat på länge måntro...
Sitter med min lunch just nu.
Lite ost i stavar. En näve champinjoner. Några kökrsbärstomater. Kalamate oliver.Purkolök och ett par skivor prickig korv.
Samt en kopp med förkylningste...
Ingefär, kardemumma, honung och vitlök...
Det är ialla fall gott...
Fick tipset av Coolbettan...

Ha nu en bra dag ialla fall.
Kramen Synne.

Cattis sa...

Sitter och läser rapporten nu. Det där är bara en liten bit av det hela. nog inget de funderat över, mer ett resultat som de läst ut av undersökningen.
Förkylningstét låter mumma!
och lunchen oxå :)

kram
cin

bakgrund