onsdag 25 mars 2009

Hur man bedriver hemkunskap utan mat


I dag rapporterar Expressen från Bergs kommun. Där har besparingarna lett till att eleverna har hemkunskap utan mat och snart även syslöjd utan tråd.

Det låter som en fantastiskt intressant skoltid...

Kanske ska barnen gå ut i sandlådan och baka sandkakor? De kan ju pytsa upp i olika hinkar och låtsas att det är olika ingredienser. Fantasin har ju som bekant inga gränser.


Andra bloggar om: ,

5 kommentarer:

synne sa...

Ja så långt har det gått allstå...
Hur ska våra små hoppfulla nu få lära sig matlagningskonsten?
Hemma är det väl knappast någon som har tid idag.
Sandlådan var ett bra förslag. Så får plashinksfabriken mera att göra för varje elev ska ju ha alla färger....

Herregud alltså, vart är vi på väg...
I många skolor får inte barnen böcker som är uppdaterade, ingen simundervisning, ingen hemkunskap, gymtimmarna dras ner på....
Tror vi kan lägga ner skolan snart...
Man blir rädd...
Kram Synne.

Cattis sa...

nu vet inte jag hur mycket slantar Bergs kommun har. Men jag vet att Nynäshamn inte heller har något överflöd. Men simundervisning har det satsats på och även skridskor nu under vintern. Vår skola känns bra utifrån de aspekterna.
kraman
cin

Anita sa...

Hörde om eländet i morse på radion...funderade då i banorna hur ska barnen få lära sig laga mat, snart vet de väl inte vad mat är eftersom jag ser vad barnfamiljer i största allmänhet stoppar i sina kundvagnar. Inte är det råvaror inte.

Charlotte sa...

Klart det bara är början, kanske Bergs kommun är mutad av de som säljer färdig mat (fryst tex)som ser en guldgruva i att inte undervisa barnen i hur man lagar mat.. nej skämt åt sido även om det inte är något att skämta om. Det är illa, mycket illa.
Som Synne skriver så är det i Haninge också det dras ner på allt. Det mina söner lärde sig om matlagning i skolan ska jag inte berätta om... ibland funderade jag på om läraren verkligen var utbildad. För att inte tala om slöjden, där kläder inte zick-zackades för det var för dyrt med tråd och det behövdes inte enligt den "outbildade" läraren. Ja, plagget gick inte att tvätta... vad som kommit ut? En hög med tråd som de kanske skolan ville ha tillbaka. Nu har jag inga barn i grundskolan sedan ett år tillbaka, samtidigt kan jag inte låta bli att tycka till. Stackars de barn som växer upp nu.

Cattis sa...

Anita: nä, och det värsta är att allt är proppat med tillsatser...
Många tror nog att det tar för lång tid att laga maten från grunden. Men faktiskt lurar man sig ibland. Det kan gå hyfsat fort beroende på vad man väljer att göra...

Charlotte: jösses... det går ju inte att sy utan tråd. Det måste vara bättre att sicksacka tills tråden är slut.

bakgrund