måndag 9 mars 2009

Icas Policy?

Jag har haft en korrespondens vi mejl med butikschefen för Ica kvantum i Nynäshamn, sedan den 12 Februari. Vill ni ha bakgrunden kan ni klicka på länken. Helt kort handlar det om att jag informerade om Becel och dess felaktiga hälsobudskap samt undrade över Icas skyltning. Detta i samband med att hjärt och lungfonden dragit sig ur sitt sponsorskap för Becel på grund av oklarheter kring om margarin är nyttigt överhuvudtaget.
Efter tre veckor svarade Bo Backman och skrev då att de sett över skyltningen i butiken och tagit bort hälsobudskapet från Becel. Då jag besökte butiken, som för övrigt är min favoritbutik, med trevligt personal och många bra varor, blev jag lite förvånad. Jag såg ingen förändring. Det såg ut som på bilden nedan, både innan jag mejlade och tre veckor senare, efter att jag fått svar.


Först tänkte jag blogga om hans "bedrägeri" ,men sedan tänkte jag att det kanske var ett missförstånd. Så jag mejlade till honom:
Hej!
Jag blev glad över ditt mejl att "hälsobudskapet" på Becel var borta, även om det tog lång tid för er att bestämma er för det ;-)
Men... då jag var och handlade i dag blev jag mycket konfunderad då hyllan såg likadan ut som förr. Där hängde ju den långa skylten med budskapet hälsa och dinglade på sin vanliga plats?

Han svarade snabbt denna gång.

Hej, nej det tog inte lång tid att bestämma - men det tog lång tid innan jag svarade. Det som försvann efter ditt förra mail var det förstärkta budskapet som satt på hyllkanten direkt ihop med varan - ska se över den övriga skyltningen.
Mvh Bo
_____________________________________
Bo Backman
ICA Kvantum Nynäshamn

I dag, fem dagar efter det att jag fick mejlet ovan ser det ut som på bilderna nedan i butiken.

Ser ni någon förändring? Inte jag heller...
Nu är jag ju inte dummare än att jag förstår att det inte är jag som bestämmer hur man vill skylta på Ica. Det som jag däremot inte förstår är varför Bo Backman svarade mig som han gjorde.
Jag kan tänka mig många alternativ på svar som t. ex: Vi vill skylta så här; eller, Vi är ålagda att skylta så här; eller, Skit i det! eller ;varför inte bara låta bli att svara överhuvudtaget.


Men att ljuga så uppenbart, vad är poängen med det?
Är det någon slags Ica policy?

Andra bloggar om: , ,

12 kommentarer:

synne sa...

Ja man kan undra. Varför svara så överhuvudtaget om man inte har tänkt ta bort det.
Fortsätt fråga. Ge inte upp.
Kram Synne.

Elisabet sa...

Aj, aj, aj ....!

Ska kolla hur det ser ut hos oss när jag kommer tillbaka från sjukstugan.

Anonym sa...

Ja Icas policy...det hörde jag talas om för ett år sedan när köttfärsen märktes om.....men enligt Ica hade det aldrig skett, trots att dom var fångade på bild. Så ja kanske är det en sådan policy.

Charlotte sa...

Jag tror inte ens skylten finns på vår ICA butik men jag kan kolla på Coop idag, för jag ska strax gå ner dit. Ja underliga svar kan man få det fick jag från Findus angående deras ändring av fisksort i Citronbitare. Efter det svaret slutade jag köpa deras fisk. Svaret jag fick var: vi svarar gärna men helst på våra egna frågor typ, det jag frågat om fick jag inget svar på alls.

Garlica sa...

Det här är ju jättespännande att följa :-) Rena rama såpan..
Kämpa på!

sandra sa...

Smått fantastisk blogg!
Lägger till i favoriter!

Kolla in Borås största och snabbast växande blogg ;)

http://arntyochmirry.se

Marty sa...

ja, man börjar ju undra lite vad dem håller på med...

Garlica sa...

Skinka och rostbiff hittade jag på Hemköp. Coop kan också ha, ev ICA.
Ha det fint!

Anonym sa...

men du kan ju inte tro att ALLA ica är likadana? olika ägare......

Anonym sa...

Det är patetiskt att tro att alla handlare är "skurkar" som hela tiden försöker att lura stackars kunder. Vet han om att du lägger ut er mailkonversation offentligt på nätet?
Hur som helst - det synsättet kanske grundar sig i att "genom sig själv känner man andra"...

Cattis sa...

anonym:
svårt att föra en konversation med någon som är just anonym.
Men ingenstans i mitt inlägg står det att alla ica handlare är skurkar.
Och, ja, han vet om att jag lagt ut konversationen i bloggen.

Att reda ut frågan om faran med kolesterol, margarin och smör har visat sig vara svårare än, åtminstone jag trodde, i min naivitet. MEN jag tycker det är en oerhört viktig fråga, väl värd att kämpa för.

Anonym sa...

men herregud folk becela är skit nyttigt och själv klart är smör/margarin nyttigt överhuvud taget svar neeeeeeej drick/vatten eller mjölk till eran smörgås utan pålägg eller smör då har ni fått en smörgås som är 98% nyttig!

mvh: institutet hälsa' lab

bakgrund