söndag 24 maj 2009

Ät så här och jag kan slå vad om att du går ner i vikt.

Det nyaste sättet att gå ner i vikt i Storbritannien är tydligen att slå vad om sin egen bantning. Misslyckas man går förlusten till en välgörenhetsorganisation som representerar något som man inte stöttar. Idén kommer förstås från det penningaglada landet "over there" men verkar hittills fungera väl även för britterna. Inget motiverar så bra som pengar, tydligen.

Mitt tips till de mulliga vadslagarna är att satsa på en äkta bantningsdiet, nära originalet, William Bantings egna idéer och ge sig på en fet och god diet ala lchf.
Jag kan bjussa på ett gott och enkelt recept till er som vill öva inför den den dagen som viktvadslagningen blir verklighet även hos oss.

bryn färska kycklingdelar i och grovt skurna champinjoner i en stor hjärngryta. Krydda med vitlök, persilja, salt och peppar. Häll över helfet creme fraiche och en lagom skvätt med grädde (ingen light variant!). Låt det puttra under lock under tiden som du kokar ris till den del av familjen som inte ska vara med på vadslagningen. Hacka en fräsch sallad till alla.
Det blir ljuvligt gott och mättande samtidigt som det är snabbt och enkelt.

Tyvärr kan jag inte lägga ut någon bild för familjen åt upp alltihopa.

Mängden?
Det beror på hur många ni är. Jag hade sex stora kycklinglår, en stor burk fraiche och ca 2 dl grädde. Går man ner i vikt av det? Jajamensan, garanterat, om man inte äter mer kolhydrater än vad som finns i mejeriprodukterna och ovanjordsalladen. Det gäller inte bara den måltiden utan naturligtvis även dagens övriga måltider. För mer utförlig beskrivning om lchf kan ni läsa här, eller här, eller här...

Och är det så att någon är diabetiker och både vill bli frisk utan medicin samt spara pengar åt vården, då är det bara att följa samma koncept fast med inriktning på hälsan. Viktnedgången blir i det fallet som en bonus.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

synne sa...

Ja, nog sjutton funkar det.
Men min akilleshäl är brödet till frukost.
Men förutom det går det bra.
Kramen.

bantningspiller sa...

nice blog

bakgrund