onsdag 27 maj 2009

Att förvalta andras pengar och förtroende borde medföra stort ansvar.Jag förstår inte varför Wanja Lundby-Wedin sitter kvar som ordförande i LO eller som medlem i någon annan styrelse.

Den ena skandalen efter den andra rullas upp och Wanja ömsom skyller i från sig eller leker pudel.
De senaste skrikiga rubrikerna om att maken anställts vid LO, och hennes uttalande angående detta, får mig faktiskt att småskratta, då det är så urbota dumt. När beslutet togs att hennes man skulle anställas, efter sin pensionering vid Metall, gick hon ut ur rummet, för att på så sätt inte bli inblandad i frågan. Med det klarade hon sig undan från att anklagas för jäv, men knappast från att ifrågasättas, då maken sedan lyfte både pension och lön samtidigt.

Jag väljer att citera ur Aftonbladet:

"Enligt IF Metalls vice förbundsordförande Anders Ferbe är det upp till den enskilde att ta ansvar för sin pension om man väljer att ta anställning hos en annan arbetsgivare efter pension.

– Jag kan inte Lennart Wedins historia. Men med de väldigt generösa pensionsavtal som vi har inom fackrörelsen tycker inte vi att det är okej att både ta ut lön och pension. Det rimliga är att synkronisera pensionen med sin lön, säger han.

9 dec 2002"


Denna sorgliga historia är som ni ser ingen nyhet för dagen, och borde ha varit utagerad för länge sedan. Med aktuell påföljd.

Visst är det tufft att ha en maktposition och visst tycker jag att pressen går fruktansvärt hårt åt politiker och andra offentliga personer. Vissa saker som grävts fram kring Wanja Lundby-Wedin är löjeväckande, då de skrivs upp som nyheter, trots att de varit kända sedan år tillbaka, som detta om makens anställning eller att han följt med till Riva del Sol utan som en liten löneförmån till frun.

Att hon fick ta hela skulden för AMF- affären känns helt fel. Hon var knappast den enda som satt i styrelsen när besluten togs.

Vad som är desto tråkigare är att det är enorma summor pengar som gått till minst sagt fel saker genom åren. Hur mycket man än vill släta över, eller förstå den mänskliga faktorn borde måttet vara rågat nu. Det hjälper inte att göra om deklarationen när klockan är fem över 12.

Jag vet inte om jag törs räkna ut hur mycket jag betalat i fackavgift under de senaste 20 åren, utan att få något tillbaka. Det är nog fler än jag som undrar vart våra pengar tagit vägen. De pengar som vi lämnar i från oss till någon annan att förvalta åt oss, får inte behandlas på det här sättet.

Sen är det helt klart så att det finns många andra höga herrar och damer som varit och är inblandade i att fackförengarnas pengar hamnar i fel fickor. Vad de än må vara ämnade för, så inte är det till detta.

intressant
Expressen, Aftonbladet, SvD, SvD2
Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Varfor har Mona Sahlin utsett Marita Ulvskog som forsta kandidat till Eu ?
Kunnsskap,lamplighet och omdomme saknas totalt och hon har inte tidigare gjort annat an motarbetat och obstruerar EU nar hon kunnat.
Omdommeslosa uttalanden om Leijonborg som valdtaktsman, borgeliga valsegern som statskupp och att EU ordforande skall avga
ar hennes satt att profilera sig .Samarbete i EU for att landet skall fa fa valuta for de miljarder som satsas ar omojligt med henne dar.
Men nar en mangmiljonersattning blit mojlig att fa for henne forsvinner omedelbart hennes ideologi och det ar bara den arbetsfri dronartillvaron for en fantasiersattning hon ar ute efter.

Men varfor utsag Mona Sahlin henne?
Hon har tidigare ordnat ett toppjobb at sin dotter pa skattebetalarnas bekostnad och ar detta att utse Marita Ulvskog nagon kompensation eller gentjanst?
Mona Sahlins man som ar utbildad kock blev utsedd till VD i ett foretag anknutet till LO dar Marita Ulvskog ar styrelseordforande. Hur manga kockar har blivit VD i tidningsforlag? Var det mona Sahlin som ordnade det jobbet ocksa.
Wanja anser att sadant handlande ar helt i enlighet med hennes overtygelse och Mona kanske tycker lika, hon stodjer ju Wanja helt i Politikerbloggen.

Borde inte detta utredas narmare? Nepotism!

bakgrund