onsdag 6 maj 2009

Kom hem, comhem och ta ansvar för era tjänster


I går kväll gick jag ut med hunden.
Det kom en plötslig regnskur och vi joggade hem . Möttes av sonen som gick i cirklar. Det hade blinkat till i hans rum. Nu fungerade inte nätet.
Han ryckte ur routern och startade om. Nix. Han provade sitt Wiispel (det har internetanslutning bevars). Nada. Han bad mig kolla min laptop - hade jag kontakt? Japp, med vår egen router. Sen var det dött. Ja, ja, stönade sonen uppgivet. Ingen idé att sitta uppe, alltså gick han och lade sig tidigt. Inget internet - inget liv.

Fånigt tänkte jag. Sedan insåg jag konsekvensen. Jag kunde inte blogga, läsa Aftonbladet, tala på msn etc. Hade jag valt att beställa ip telefoni via Comhem, som jag blev föreslagen, skulle jag kunnat ringa då?

Även jag somnade tidigt. Vaknade med svår abstinens och kände ett tvång att öppna min laptop. Nätet var igång igen och jag läser alla feta rubriker. En viktig fotbollsmatch har spelats, under tiden som betalkanalerna låg nere, på grund av att en "naturkatastrof", i form av en blixt på precis rätt ställe, sänkt nätet. Sedan låg detta utslaget och obrukbart, tydligen helt omöjligt att laga, under minst ett par timmar.

För vår del blev det inte mer än en tidig kväll. För andra, fotbollsfansen innebar det säkert risk för hjärtinfarkt och stroke. Visst, man kan tycka att det vore ett gyllene tillfälle att ta en kväll fri från allt vad "apparater" heter. Men, kan vi få välja själva när dessa tillfällen ska inträffa?

Störningarna i Comhems nät är kännbara när de sker, tar ofta lång tid att fixa och ändå är de en av våra största bredbandsleverantörer med avtal i många bostadsområden. Jag läser att Comhem ser avbrottet som en övning. Då får jag anledning att undra över när övning ska visa att den även ger färdighet?

Nä Comhem, kom hem från var ni än befinner er, och fixa så att nätet fungerar tillfredsställande. Täta och långa avbrott är inte acceptabelt.

intressant?
I pressen:
SvD, idg, Barometern, Dn, SvD2, Sydsvenskan, DN2, Aftonbladet,

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Såg på TV att Comhem hade problem i går kväll. Det har dom ofta haft under åren... Även jag har råkat ut för detta ett flertal gånger. Kunde gå dagar då datorn inte fungerade, då jag bodde på annan ort med Comhem som "leverantör".

synne sa...

Här har vi Telenor och slipper många långa avbrott. Det är skönt. Det händer ibland att det blir problem men det är nog så vi bor ju på landet.
Sol idag.
Ska in till Jysk med några stolar som vi ska byta/lämna tillbaka. Två bytte vi i fjor. De går sönder när man sätter sig i dom. Det är farligt. Har som tur 3 års garanti på dom. Sen blir det väl födelsedagsfika tänker jag.
Ha nu en flott dag, ät mycket frukt och må bra :D
Kram Synne.

Marje-Mai sa...

Fick mig igen en mysig stund med din blogg om comhem.:) Din beskrivning från igår kväll kändes väldigt bekant, dessutom fungerade varken min IP telefon eller TV. Vad gör en sådan kväll en äldre medelålders änkefru?

Anonym sa...

好神拖,料理,幸福,好色,頂好,好事多,好玩遊戲,史萊姆,線上遊戲,A片下載,影城,愛情公寓,貼圖,情色,網站,遊戲,小說,文學,色情,交友,影片,臺灣,小遊戲,論壇,嘟嘟,視訊,小說,言情小說,貼圖,用品,情趣,漫畫,情色網,情色,遊戲,85cc,嘟嘟,網站,18成人,影片,交友,貼圖,圖片,圖片,文章,小說,光碟,微風,影片,漫畫,文學,遊戲,電影,論壇,成人,做愛,aio,小說,聊天室,聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,視訊,聊天,聊天室,聊天室,聊天室,聊天室,免費視訊,交友

bakgrund