fredag 8 maj 2009

Vatten är sportigaste drycken.

Godmorgon världen!
Solen skiner alldeles fantastiskt i min lilla stad. Trots detta ska jag städa i någon timme nu, innan hunden och jag tar en välförtjänt promenad i det spröda gröna.

Jag tänker hälla upp en stor kanna kranvatten och spetsa den med is. Jag blir nämligen så himla törstig när jag städar. Det fungerar som ett träningspass för mig. Kanske borde jag använda sportdryck i en sådan där häftig flaska med text på?


Näääää. I dag skrivs det i tidningarna om att sportdryck är rätt onödigt, för att inte säga dumt. Det förstör effekten av träningen och du kan lika gärna ligga på soffan i stället om du ska ha med snutteflaskan ut i spåret. Tänk, jag tycker att man sagt så i alla tider, ända sedan det blev poppis bland smågrabbarna i min generation att blanda sportdryck och kräva "specialflaskor" till fotbollsträningen.

Nu är det en professor Saltin som kommit fram till att sportdrycken är "fel" eftersom fettförbränningen avbryts tvärt då man ger kroppen socker, helt enligt lchf tänk. Har för mig att det mest var sockrets skadliga effekt på tänderna som debatterades då jag växte upp. Det och att det helt enkelt var en onödig kostnad.

Trots detta vann reklammakarna striden och sportdrycken har "gurglats" genom åren. Självklart kämpar energidrycksmakarna för att hålla uppe sin försäljning. Därför besvarar informationsdirektören vid pripps, som tillverkar Pripps Energy, kritiken med att deras dryck minsann utvecklats i samarbete med folkhälsoinstitutet GHI.

Tänk vad mycket "skit" som säljs med mördande reklam. Och tänk så bra om vi någon gång lärde oss att reklam inte är lika med samhällsinformation...

Nä, tacka vet jag en kopp kaffe med grädde som start på dagen. Och tack för att jag har friskt vatten att tillgå i min kran, närhelst jag blir törstig.

Svt1, Svd, Aftonbladet, Expressen,

Andra bloggar om: , , , , ,

8 kommentarer:

synne sa...

Ja, det är sant. Allting går att sälja med mördande reklam. Konserverad gröt till och med.
Vatten är bäst. Man kan ha i gurkskivor, jorgubbar, melon, blåbär, hallon, citron och apelsin. Då får man vatten med lite smak. Det är gott det.
Ska blanda till en kanna nu med hallon. Hade en citron igår.
Hoppas det går bra med städat.
Kramen Synne.

Jag ska vika tvätt....

Cattis sa...

joo... jag har städat. lite.
Sen har jag varit ute. MYCKET.
Det tyckte jag var smart med tanke på att solen skiner något alldeles väldigt :-)

Anonym sa...

Har varit ute jag med. Men... va de blåser vid havet! Tur man hade varma kläder på sig. Däremot var det väl varmt där det var lä och solen gassade skönt. Svårt att klä sig denna årstid.

Ann-Katrin sa...

Fast inte kaffe till sport, va? :-)
Vattenflaska. Älskar min vattenflaska, den fylls på med färskt och gott kranvatten varje gång det blir idrottsdags. Tyskarna stirrar konstigt på mig... :-)

Cattis sa...

Ann-Katrin: nja, det förstås, inte har jag en termos kaffe med mig till träningen då...
Det tar jag efteråt ;-)

Dricker man inte vatten i Tyskland?

Ann-Katrin sa...

Int kranvatten om de kan undvika det... Och när jag insisterar stirrar de konstigt. Trots att vattenkvaliteten ofta är bättre i kranen än i flaska...

Cattis sa...

mm... detta buteljerade vatten...

Tror man att vattnet i kranen är dåligt?

Vad intressant att få lära sig lite mer om hur det funkar i närliggande länder :-)

Ann-Katrin sa...

Ja, jag vet faktiskt inte vad det beror på att tyskarna är så rädda för kranvatten. Tror att det kan ha startat som en trendgrej, "jag har minsann råd att köpa vatte på flaska" - och sedan bara fortsatt

bakgrund