måndag 18 maj 2009

Vårtecken - Grand Finale!

I dag är det la Grand Finale på Vårteckenutmaningen. Det betyder att om ni går in till Viveka på Humlebacken så kan ni hitta länkar till alla deltagare och se hur långt våren kommit i hela avlånga landet. På vissa ställen är det väl så gott som sommar medans ligger i sin linda längtst upp i norr.

Här i Nynäshamn har all växtlighet exploderat under de senaste veckorna. Som final ska ni få se pulkabacken som är numera är så frodigt grön.Utsikten högst upp i från "starten" av backen.
Om man kikar nerifrån och upp ser man några vattentyngda vitsippor. Annars är Nynäshamns ängar och skogsdungar fyllda av dessa vårblomster.
Sist men inte minst, ett vårtecken om något, pollenranden på vattenpölen... I går kom näst yngsta flickan hem med vårtecken i näsa och hals. Hon hade varit på kalas i ridhuset och träffat på både våren samt hästar och hö. Efter att ha däckat på sängen vaknade hon med "skällhosta" Eftersom två av mina döttrar haft falska krupp som små identifierade jag lätet omgående. I dag är det bättre. Men en allergiutredning är inbokad.
Våren bjuder på tecken av många olika slag...

Önskar er alla en sköööön sommar!

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Marina sa...

Jo, det är nog så att det är idag. Jag snurrade till det lite.

synne sa...

Härliga vårtecken du visar. Ska bli spännande att uppleva det på riktigt när vi kommer.
Hoppas det är bra med dotra.
Kramen Synne.

Ovala Drömmar sa...

Ja allergi är då inget roligt vårtecken, men ändock ett typiskt vårtecken för många. Vilken underbart lysande grön pulkabacke!Den kan man nog ha roligt i även om sommaren, rulla eller volta nedför kanske? ;)

Ha det så bra!
Kram Veronica

Cattis sa...

Marina:
Det blir så lite då och då :-)

Synne: Skynda er! Vi måste hinna med några hundpromenader innan ni åker.

Veronica:
Det som är vår pulkabacke om vintern blir kargt på våren, blommar full på sommaren med sly och hallonsnår. inte förrän på hösten brukar allt gräs slås inför hösten. Det är sannerligen ett helt litet ekosystem :-)

bakgrund