lördag 2 maj 2009

Konspirationsteorierna kring influensa A

En nära vän till mig bombarderar mig för tillfället med länkar angående svininfluensans förlopp.
Ju mer media mildrar sin dom över utvecklingen och försäkrar att influensan är mildare än man först befarade, desto mer ångestfylld blir denne vän.
Han anar en konspiration i form av någon bakvänd form av omvänd psykologi.

Då löpsedlarna skrek ut varg, brydde han sig marginellt. Nu när det börjar luta åt att vargen är en hund, ser han varulven yla.
Kan det vara så att det till en början blåstes upp på grund av ekonomiska intressen i form av tidningsredaktörer som ville sälja lösnummer eller medicinindustrin som ville koka ihop vaccin?
Och kan det möjligen vara så att det nu visat sig att pandemin är ett hot på riktigt och att man för att slippa paniken börjar släta över och lägga locket på?

Ja, fan vet.
jag säger som jag sagt hela tiden. Det bästa sättet att skydda sig mot att bli sjuk är att njuta av livet, äta hälsosamt och utan dåligt samvete, kramas mycket, vistas i solen och ta dagen som den kommer. Du kommer vara fylld av endorfiner och ditt imunförsvar kommer att ligga på topp, vilket betyder att du förhoppningsvis inte är mottaglig för viruset då det dyker upp. Skulle du ändå åka dit, har du gott om vänner som du vårdat ömt, och som vill pyssla om dig nu när du ligger däckad och ropar efter vatten.

Vill du däremot av någon outgrundlig anledning bjuda in virus och bacill till fest gör du det rakt motsatta. Sök problem i tillvaron, oroa dig för allt som möjligtvis kan hända, helst så långt innan det bara går och med fler hemska slutscenarion på näthinnan. Ät allt som industrin tagit fram, så raffinerat och kemiskt manipulerat som det bara är möjligt (sök på Lidl, där kan man hitta fynd ibland, till nästan ingen peng) Säg elaka saker till dina medmänniskor och få dem att hata dig, så att även du kan få hata dem. Nyp gärna folk som du passerar. Gå in när solen skiner och ut när vädret är som värst. Din motståndskraft kommer att tyna bort till nästan ingenting och när du blir sjuk kommer du att få ligga ifred.

Någon tror att jag skojar. Jo men bara lite.

Virus är ena listiga små företeelser, de muterar och har alltid gjort det. Det är inte fåglarnas fel, eller svinens. Så slakta för all del inga grisar om du inte ska äta dem. De är för övrigt inte farliga att äta, tänkte ta mig en bit senare i kväll.

Nyaste nytt just nu: ABC news, BBC news, Reuters, SvD.se, The Washington Post, SvD.se 2, Baltimoresun.com, Aftonbladet
Bloggar om ämnet: ann helena rudberg, Svensson, Sjöström, Jinge, Palena Inn, Röda Malmö, I Cattas lilla värld
intressant
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

ann helena rudberg sa...

Du är helklok du och inte kommer du bli sjuk heller någonsin... om du följer dina egna råd... ha det gott!

Cattis sa...

tackar de samma.

Jag försöker följa dem. Men man är ju inte mer än människa, så för det mesta går det nästan bra ;-)

synne sa...

Jag håller med ovanstående. Man måste bruka sunt førnuft tror jag.
Nær det gæller ALLT.
NU ska jag baka hallongrottot...
Klems igen.
Synne.

donna sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

lin sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

bakgrund