onsdag 8 april 2009

Annika Östberg Sweany - Vad händer nu?

Med en kaffekopp i handen sitter jag här och kan bara inte låta bli att engagera mig i Annika Östberg Deasy`s öde. Vad har hänt hittills? Är det verkligen sant att hon får komma "hem" efter så många tidigare avslag på sina ansökningar?
Det verkar faktiskt så.
I morse landade hon i Örebro och lämnade helt säkert en stor skara snopna journalister och fotografer till sitt öde ute på Arlanda. Bevisligen fanns det trots allt några listiga eller tursamma rapportörer på plats även vid Örebro, eftersom de rapporterat om en Annika som skyggade för kamerablixtarna. Annika fördes sedan vidare till Hinseberg.


Nu börjar spekulationerna...
I går uttalade sig Ann-Britt Grunewald, tidigare fängelsedirektör, i frågan och trodde då att Annika skulle släppas fri då hon kom till Sverige. I ett senare uttalande säger hon att Annika har möjlighet att ansöka om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Advokat Leif Sibersky som tidigare representerat Annika, uttalar sig om att Annika skulle kunna vara ute inom en månad OM inga avtal ingåtts med USA. Justitieminister Beatrice Ask(M) hävdar bestämt att Sverige inte gått med på några vilkor för att få Annika förflyttad till Sverige.
Från Amerikanska myndigheter har det lämnats en enda officiell kommentar via Laura E. Sweeney, taleskvinna för amerikanska justitiedepartementet i Washington:
"Vår enda officiella kommentar är att Annika Östberg fördes till Sverige på tisdagen för att avtjäna de två livstidsstraff hon dömts till av staten Kalifornien"

Ni kan själva följa utvecklingen via tidningarnas nyhetsrapportering som uppdaterats intensivt nu på morgonen.
SvD
DN
Sydsvenskan
Aftonbladet
Expressen

Själv ser jag fram mot att filmaren Tom Ahland förhoppningsvis gör en uppföljare om Annikas öde. Spelet runt omkring är ett, den lilla individens upplevelse en annan.
Andra bloggar om:

4 kommentarer:

synne sa...

Jag hoppas på nått vis att hon kommer släppas. Hon har suttit av sitt straff nu anser jag. Det är väl inte heller bevisat att hon var skyldig till något av de brott hon dömts för. Rätta mig om jag har fel.
Klems Synne.

LottaM sa...

Gläder mig verkligen att hon äntligen är i Sverige och hoppas nu hon klarar ett liv i firhet. 963 var sista gånge hon var ute mycket har hänt sedan dess.
Ha en fin påsk!

Cattis sa...

Synne och Lotta:
Jag hoppas på ett skönt liv för Annika och att det hon gjort sig skyldig till ska vara sonat...

Anonym sa...

http://lumerkoz.edu Very interesting tale ceftin side effects polluting lasix side effects hongyangki studytable premarin mumba sprague sibutramine side effects unregistered amlodipine publishable readerthe

bakgrund