fredag 17 april 2009

Skåprensning hos en lchf:are

Jag håller på med något så spännande som en skåprensning. Visst är det så att många av er som läser nu brukar småkika lite i badrumsskåpet hemma hos folk, så där lite i smyg...? Nej då, jag ska inte skvallra och ingen behöver erkänna ;-)
Nu ska ni få vara med om att se vad jag hittade i mitt skafferi, utan att behöva tjuvkika där. Förresten så åker följande grejor ut, eftersom jag inte längre har något behov av dem, då jag äter LCHF-kost. Jag är förvånad att det är så mycket onödigt som hamnat längst in på hyllplanen...

Först ut är den här spännande lilla burken som påstås "underlätta kroppens förmåga att bränna fett" Den innehåller kalciumkarbonat, grönt teextrakt, hallonketon och koffein. Den enda nytta som denna burk gjort är väl som inkomstkälla till her Paulún som har satt sitt märke på etiketten och troligen har del av intäkterna. Inte gjorde den mig ett gram mindre fet.
Stekt fläsk fungerar bättre.
Så till den här fina samlingen. Kalcium, kalium och multifamilj i brustablettform. Jag och barnen äter kött, grädde, smör. Ungarna äter dessutom frukt och grön och, ja, jag erkänner, de äter bröd... Vi tror oss få i oss allt detta utan piller. Något som bevisar det för mig är att vi inte varit förkylda eller magsjuka på långt när i den utsträckningen som vi brukar under vintern som gått. Multifamilj tabletterna innehåller förutom framställdavitaminer och mineraler, även sötningsmedel, aromer, färgämne och skumdämpningsmedel. Dricker man för mycket kan man få springa fort på toaletten. Jag tror vi hoppar över dem i framtiden.
Hjälpmedel för tänderna i form av flourtabletter, tuggummi och plackborttagningstabletter känns numer helt överflödigt för min del. När jag inte äter kolhydrater har jag märkt att det inte bildas "skinn" på tänderna. Tandköttet är friskt som aldrig förr. Något spännande som jag noterar, då jag läser innehållet på placktabletterna ,är att de har naturligt växtämne från havsalg som huvudinnehåll. Alger är visst inte bara "bra" som utfyllnad i utspädd grädde.
Varför köpte jag detta? Jag tänker djupt. Nej. En gång till, skulle jag ha det att ta bort fläckar på kläderna med? Nej det är predd man har till det. Ett felköp? Jag ger upp. Jag vet inte vad den här burken med aspartam gör i mitt skåp. Faktiskt.
........................................ ordlös.............................


Andra bloggar om: , , , , , ,

10 kommentarer:

synne sa...

Det är skillnad på alger och alger förstå du väl hehe...
Vanliga brunalger är faktist nyttiga.
Du vet det som oftas kallas för en tångskog. De är långa och ser ut som träd där de växer i havet.

Det är bra med en skåpsrensning av och till kan jag hålla med om.

Nu ska jag sätta mig på verandan med en fika och en nybakad bulle.
Jag kastar in handduken, för jag fixar inte dagen utan bröd...
Kram Synne.

Sussie sa...

Oj så flitig du är och så mycket spännande du hade i gömmorna :) Ha en fin dag, kram

Catrine sa...

aha... så havsalger är placklösande, karragenan stabiliserande (samt ev cancerframkallande) och bruntång är allmänt nyttigt. En hel vetenskap den där tången ;-)

hoppas det smakar på altanen. Har just varit på promenad med småflickorna och köpt dem en vårglass.

Sussie:
Jojo, det var ett och annat. Tyvärr är jag inte färdig då jag fastnade vid datorn och sen fick annat att göra. Sonen kom ut ur sitt rum och undrade vad som stod på. Vadå, jag städar? "fniss"

Ha en superduper fredag!

synne sa...

http://www.randaberg.kommune.no/rogaland/randaberg/randabergk.nsf/id/A2F055F9828D67DAC125731A003D1CFD?OpenDocument

Kolla den länken.
Klems Synne.

Cattis sa...

Synne:
Intressant läsning, tack!
Naturen är full av naturprodukter :-)

Anonym sa...

O fyfan.... det där skafferiet känner jag igen. Ska rensa när jag är ledig!!!
Ps..tror det finns fullkost med nutrilett där också.
Kram syster yster

Anonym sa...

menade ju fulkost..ful kost.

Garlica sa...

Du hittade en del smått och gott.. Gjorde min rensning för ett påa månader sen och kan väl bara konstatera att jag kan se vissa likheter.. :-)
Ha det gott!

Cattis sa...

Garlica: skönt att bli av med skiten :-)

bantningspiller sa...

nice blog

bakgrund