söndag 19 april 2009

Tillsatsfritt smakar bäst

Varannan konsument är oroad över tillsatserna i maten, säkert tack vare Mats-Erik Nilssons bok "Den hemlige kocken". Nu börjar det nå fram till livsmedelstillverkarna att de måste se över vilka tillsatser som verkligen behövs. Strålande!

Det vet väl alla att tillsatsfri mat är godast och att hungern är den bästa kryddan. Någon som såg Robinsson i går kväll och hur de njöt av att äta höna kokt i lättsaltat vatten eller varan tillagad över öppen eld? Även om artikelförfattarna i Aftonbladet och Expressen fokuserade mest på hur synd det var om Erik Billing som blev tvungen att äta kött, trots att han är vegetarian och trots att han själv inte tyckte särskilt synd om sig själv...

Själv försöker jag undvika tillsatser i möjligaste mån, och har uppmärksammat att smaklökarna blivit alltmer känsliga och att jag börjar uppleva smaker på ett mer njutbart sätt. I går åt vi taco till middag och den finhackade rödlöken har aldrig förr varit så god.
På tal om lök... någon som såg inlägget om den nyskördade löken från Nya Zeeland? Kika bland kommentarerna så hittar ni Lisas kommentar:
"Jamen den var i alla fall inte "solmogen" Det stod det på potatisen en gång i min affär!"

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer:

bakgrund