I dag pratar "den hemlige kocken" om köttbullar i Aftonbladet.
Att "färdigköttbullarna" är hopplöst fullproppade med jox är inte direkt någon hemlighet, då man som jag, börjat få rutin på att vända på påsen för att läsa det finstilta.
Enligt artikeln har man hittat upp till 29 stycken ingredienser i köttbullarna, när det egentligen bara behövs en sju, åtta stycken.
Min köttbullar som är suveräna innehåller fem ingredienser:
fläskfärs, ägg, grädde, salt och peppar. Jo, och så smör att steka i och kanske lite lök... då blir det sju ingredienser och inte en enda av dem är en kemikalie.
Och ändå har jag förstått att det kan finnas saker som är värre än kemikalier, tillsatta till vår mat. Jodå, det kan det visst det.
I maj 2008 fick en kemist i England för sig att använda sitt eget kiss och bajs som biologiskt vapen.
Han besprutade mat i ett par butiker, som sedan fick stänga för att sanera. Varför han gjorde det, framgår inte, och trots att han är dömd till nio års fängelse för brottet, anser han sig vara oskyldig.
Med det vapen han använde, lär det ha varit enkelt att binda honom till brottet via hans DNA...
Andra bloggar om: köttbullar, mats-erik nilsson, hemlige kocken, tillsatser, sabotage, biologiskt vapen, livsmedel, mat
1 kommentar:
Köttbullar, köttbullar, köttbullar.
Ge mig mera köttbullar, köttbullar, köttbullar. Men de ska vara hemlagade....
Visst är det spännande läsning.
Jag tar med mig boken när jag åker till stan. Bra att ha nått att läsa hehe...
Klems Synne.
Skicka en kommentar