måndag 6 april 2009

Stolt mamma

Våren är här! Visst är det ljuvligt. Barnen vill ta av sig ALLT. Redan innan snön var helt väck började mina yngsta att "gnöla" om jackor som var överflödiga, långbyxor som var för långa och stövlar som måste bytas ut till lågskor. I dag är det första dagen på Påsklovet och jag har endast EN liten unge hemma. Det är som bäddat för att handla en vårjacka till barnet i fråga. Men först ska vi äta vår äggröra med stekt fläsk till så vi står oss ett tag.
Den här ståtliga skylten står och solar sig lite varstans i vår lilla stad. Visst är budskapet bra! Let`s fall in love... ja tack, varje vår ;-) Men äta den glassen... nej tack, ty den är inte gjord på ägg och grädde som glass ska vara, utan på vegetabiliskt fett och liknande. Det vet jag utan att ens titta på innehållsförteckningen. Vill man ha riktig glass får man satsa på Haagen dasz, möjligen Ben och Jerrys eller faktiskt ett av lågprismärkena på Willys. För, japp, Willys har en sort på bytta som har riktiga grejor i sig. Så det går att göra riktig glass, utan att det blir jättedyrt.
Sen är det ju ett annat problem med GB:s glass, det vet ju minsta småbarn. Bara hör här:
Min yngsta dotter, lilla A: Titta titta, man kan vinna jättemånga såna glassar, mmmm.
Min näst yngsta tös, lilla W: Nej A, den glassen vill vi inte ha. Det är ju Unilever som tillverkar den.
lilla A: Vadå?
lilla W: Ja, du vet, det är ju de som säljer lätta och becel och annat margarin. Så säger de att det är nyttigt fast det inte är det. Vi köper inte deras grejor.
lilla A: Nähä?
lilla W: Men det finns annan glass som vi kan äta!
lilla A: Vad bra!
Visst blir man stolt som mamma med sådana kloka barn. Och visst ger det hopp om framtiden.
För det finns inte bara annan glass än Unilevers, det finns ju även smör. Även för Unilevers anställda finns det hopp. Jo, för eftersom margarinets grund är en kemiskt tillverkad, smaklös, färglös och doftlös fettmassa, måste det ju finnas många utvecklingsmöjligheter för den.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anita sa...

Har inte hittat någon vettig glass på vårat Willys, vad heter den?
Anita

Cattis sa...

anita:
Ska kolla nästa gång jag går dit!

bakgrund