torsdag 23 april 2009

ICA investerar stort i prissänkningarna

I går trodde jag nästan att den lokala ICA butiken skulle öppna tivoli. Det började redan då vi närmade oss affären. Priset på maten sänks. Men hurra!?

Hela parkeringen var fylld av gula fanor. Helt säkert hade butikspersonalen haft fullt upp med att klättra och klänga överallt, möjligen hyr de in personal till skyltningen? Hur de än gör är det ett jättejobb utfört på husvägar, runt parkeringen...
...utanför entrén. 847 varor, ser man på, ser man på. Undrar vilka?
Heeeela butiken var nerklottrad med skyltar i taken också. Långa stegar måste ha hasat runt här. Den här skyltningen är mäktigare än julskyltningen var. Det här med prissänkningar på ICA måste anses vara en stor händelse. Jag undrar vart den svenska flaggan gömmer sig...
Då ska vi se, en av de 847 varorna är sänkt med 55 öre.
En annan med en krona.
Wow, 4kr och 55 öre. Mitt sällskap säger att köttbullarna kostade 40 häromdagen. Kanske har man höjt dem precis innan prissänkningen? Nej, så skulle väl aldrig någon göra. Mitt sällskap minns säkert fel...
Två varor till, sänkta med en krona. Jag börjar undra hur mycket alla banners och små skyltar som gjort butiken helt rödprickig kostat att få fram. NÅGON har jobbat hårt för att få dem på plats. Om ICA enbart sänkt priserna utan allt detta stohej, kunde de möjligen sänkt dem mer.
Sunkiga, tillsatsstinna Billys pizzor. Familjens bästa "basvaror" 1kr 55 öre nedsatta per stycket.
En krona till.
Hushållsosten kostar 67 kr kilot jämfört med tidigare 75. Hela 8 kr! Fast, här är jag säker på att något skumt försigått. Det var inte länge sedan jag köpte samma ost för 69 kr kilot.
Påsar med kemikalier, på rea hela högen. Några ören här och där. Så synd att jag inte vill ha dem.
Sådant som jag handlar, som exempelvis smör, grädde, ägg och mjölk, har sina gamla priser kvar. Vi får se hur länge. Maten har redan höjts genom kronans sänkta värde. Priserna som ICA bjuder på nu ska tydligen gälla till september. Sedan blir det möjligen andra bullar. Undrar om pådraget blir lika stort om priserna åker upp?

intressant?
Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Jösses har de fått fnatt i grannkommuns ICA??? Eller missade jag något på mitt ICA? Där var det nästan svårt att hitta de prissänkta varorna eller så var jag blind. Stirrade mest på fryst köttfärs och e-ämnen igår. Men varför måste ICA ALLTID sänka priserna på sådant jag inte köper eller ge mig gåvor i form av det jag inte vill ha??? Tex Tortillas, deras eget märke som smakar..hm... ska inte gå in på vad. Jag gillar dem inte alls. Och varför ge mig 12% rabatt på trädgårdsmöbler och grilltillbehör??? Jag har varken stuga eller villa, bara en husvagn.
Klart de höjt innan så de kan finasiera alla små gulliga rundlar och alla enorma banderoller! Tror inte för fem öre på att de någonsin sänker, de sänker här och höjer där så får någon annan betala. Håller du inte med?

PS. Lisa Eklund är bra på sitt vis. Jag gillar mer popopera.

synne sa...

Hurra....
Nu kan vi köpa ännu mera mat med tillsatser billigt.
Kan det vara så att de sänkt priset på den maten JUST för att folk inte köper den lika ofta längre.
Men jag håller nog med dig.
De har nog höjt priset först innan de satte ner det igen.
Men det är faktiskt inte lov. Kolla med konsumentombudsmannen.
Nu ska jag ta mig en kopp te.
Klems Synne.

Anita sa...

Himmel, vilken himla tur att vårat Ica inte ens skulle orka med allt detta, de orkar ju inte ens ha vettiga varor. På vårat ICA hämtar man paket och köper Expressen på sin höjd.

startail sa...

Det är roligt att se hur butikerna stoltserar med att de har sänkt priserna "rejält" när det bara handlar om några futtiga kronor eller ören. Men samtidigt vet man inte om de presis har höjt priset innan. Det är så det kan göra en galen.

Därför startade jag en ny sida, där man kan hjälpas åt att hålla koll på affärerna. Kundkorgen är sidan.

Där hjälps man åt att skriva in vad man har handlat och vad det kostade.

bakgrund